Fyns bedste veganske brunsviger

Som en del af, at have flyttet fra København til Odense, så skulle jeg selvfølgelig deltage i en brunsvigerkonkurrence!
Efter at have testet flere forskellige opskrifter i næsten 2 måneder, fandt jeg frem til den, der minder mig om min barndom. Jeg prøvede mange forskellige ting bl.a. at blande remonce med kagecreme! Meeeen jeg synes nu, at det klæder brunsvigeren med en knasende remonce, som et modspil til den bløde kage.

Jeg havde min kage med til Spis! Odense food fest, hvor jeg deltog i en konkurrence. Jeg var den eneste med en vegansk brunsviger, men folk virkede interesserede. Dommerne smagte kagen og syntes den var god og “den smagte som en normal brunsviger”. Desværre var dommerne traditionalister og jeg fik ikke en plads. Meeeen min kage blev REVET væk af tilskuerne, de var vilde med den og anbefalede den til hinanden. Der kom også en dame op til mig, som syntes jeg skulle have vundet.
Men her er min opskrift:

Ingredienser:
Laver en hel bradepande

Til dejen:
3 dl lunken vand (jeg forsøgte mig med soyamælk, men det fungerede fint med vand)
1 pakke gær
100 g sukker
13 dl hvedemel
2 hørfrøæg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk lunken vand)
4 spsk olie
1 spsk tahini (kan udelades)
1 tsk kanel
1/2 tsk muskat
1/2 tsk salt

Til remonce:
250 g plantemargarine (jeg brugte Fri fra coop)
700 g brun farin
1 tsk kanel

Fremgangmetode:

Dejen:

Opløs gæren i vandet og en smule af sukkeret. Vent 5-10 min for at se, om gæren er levende.
Er gæren levende, så tilsæt resten af sukkeret. Tilsæt en smule af melet, bland og så tilsæt salt, krydderier, fedtstof og hørfrøæg. Tilsæt da mel lidt efter lidt.
Når der begyndes at danne en dej, så læg den ud på bordet og ælt. Hav mel ved hånden, så den ikke sætter sig fast på bordet (brug dog ikke for meget mel).
Når den er æltet et par minutter, lad den da ligge og hæve. Den skal blive dobbelt så stor, men lad den gerne have i mindst 1 time.
Når dejen er hævet, tryk luften ud af og læg den i en bradepande dækket med bagepapir. Spred dejen ud, så den fylder hele pladen og brug fingrene til at lave fordybninger.
Lad igen dejen hæve i 30 min til 1 time.

Forvarm ovnen på 190 grader.

Til remonce:

Mix margarine, brun farin og kanel sammen i en gryde og varm op så det smelter sammen.

Når remonce er færdigt, fordel den ud over den hævede dej.
Stil kagen i ovnen på 190 grader i 20 min.

Lad kagen køle, så toppen stivner og krystalliserer. Spis kagen på dagen eller senest dagen efter. Kagen kan sagtens fryses.

Til sidst er der bare, at nyde kagen!

Reklamer

2 meninger om “Fyns bedste veganske brunsviger

  1. Nam nam, den skal prøves ☺️

    Hvordan ser man, om gæret er levende?

    Hvorfor putter du tahin i? Hvad gør det?

    Skal der kanel i dejen eller kun i remoncen? (du har glemt at skrive det ind under ingredienser ved remoncen)

    Jeg glæder mig til at smage den. Snart! 😄

    Like

    1. Gæren er levende, hvis væsken begynder at boble (og nogle gange kan man høre det bruse), det sker gerne efter 5-10 min.
      Tahin puttede jeg i, fordi jeg selv synes det var en bedre fedtkilde end smør/margarine og så giver det et modspil til den meget søde kage. Put det i, imens du har rørt lidt af melet i, så bliver det fordelt af sig selv.
      Jeg puttede kanel både i dejen og remoncen (får det lige rettet!)

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s