Hjemmelavede veganske flødeboller

Flødeboller er normalt lavet, med en masse æggehvide. Derfor spiste jeg ikke flødeboller det første 1,5 år, jeg var veganer! puha
Men frygt ej, flødeboller kan sagtens laves veganske.

Okay, så jeg lavede nogle fejl da jeg lavede mine, men jeg vil også her forklare, hvordan de kan undgås!

Ikke nok chokolade

Da jeg skulle købe ind til mine flødeboller, regnede jeg med, at 250g chokolade var nok. Det var det sådan set også, men jeg var nødt til, at hælde chokoladen over flødebollerne. Dette resulterede i et ret tykt lag chokolade, som tyngede lidt med, på cremen i midten.
Jeg skulle helle have købt dobbelt så meget. Så kunne jeg have hældt det i et glas, så jeg kunne dyppe flødebollerne derned i. Sådan undgår man det lidt flade look, med meget chokolade.
Jeg vil altså anbefale, at købe mere chokolade , smelte det og putte det i et glas. På den måde, kan du nemt duppe flødebollerne i chokoladen og undgå et tykt lag chokolade, som tynger cremen ned.

Hvad er aquafaba?

Aquafaba. Det er da nok et mærkeligt navn.
Det betyder blot “bønnevand” og kan findes i alle dagligvare butikker. Det er nemlig kikærtevand. Enten kan du blot, købe kikærter på dåse og bruge vandet derfra, eller selv koge kikærter og bruge deres kikærtevand.
Aquafaba fungerer som æggehvider. Når du pisker det, vil der komme en masse luft ind i væsken og det vil danne en hvid og stiv masse – ligesom æggehvider. Det kan bruges til mange forskellige ting og nu, skal de bruges til flødeboller.

Ingredienser :

Til bundende:

200 g hvedemel
100 g flormelis
1 spsk knuste hørfrø + 3 spsk vand
1 låg fuld mandelaroma
6 spsk kokosolie
1 spsk plantemælk

Til skum:

5 dl aquafaba
100 g flormelis
1/4 tsk vinsyre
1 tsk vaniliesukker

500 g mørk chokolade

Metode:

Start med at reducere aquafabaen. Dette gøres ved, at koge de 5 dl ind til 2-3 dl. Jeg gør dette, da jeg føler at det bliver nemmere at piske og skummet bliver mere stabilt.

Nu kan vi lave bundene.

Bland de knuste hørfrø med 3 spsk lunken vand, så der kan dannes et hørfrø æg. Afvej herefter mel og flormelis (som skal sies!). Tilsæt fast kokosolie, og brug en gaffel til, at arbejde olien ind i melet, ligesom med en mørdej.
Tilsæt herefter mandelaroma og hørfrøæg. Brug igen gaflen til, at arbejde det ind i dejen. Hvis dejen ikke er helt samlet, kan du tilsætte 1 spsk plantemælk til dejen.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i mindst en halv time.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Når dejen har hvilet, skal den rulles tyndt ud, ca. 3-5 mm. Skær bundene ud i cirkler. Brug evt. et lille glas, så de alle bliver lige store.

Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag i 15-20 min. De skal ikke blive for mørke.

Imens bundene køler af, kan du piske skummet. Skummet skal piskes i noget tid, gerne omkring de 15 min (du kan ikke overpiske aquafaba). Start med, at piske aquafabaen en smule med en håndmixer. Når du har pisket et par minutter, kan du tilsætte vinsyren (som stabiliserer skummet) og 20 g flormelis (som skal sies!). Pisk videre.
Efterhånden som skummet bliver mere og mere stift, kan du tilsætte flormelis af flere omgange. Til sidst kan du tilsætte vaniliesukker og pisk det godt igennem.

Når skummet et blevet godt stift, kan du putte det i en tylpose og sprøjte det ud på bundene.

imag1171

Til sidst kan du smelte chokoladen over et vandbad.

Chokoladen skal ikke være for varm, når de skal på skummet. Hvis den er for varm, risikerer du, at skummet smelter en smule.

Hvis du har nok chokolade, kan du hælde det i et lunt glas. På den måde, kan du dyppe Flødebollerne i chokoladen, i stedet for at hælde chokoladen, over flødebollerne. Hvis du dypper i chokoladen, vil du undgå et tykt lag chokolade, som også kan tynde på skummet.

Imens chokoladen ikke er stivnet, kan du pynte med hakkede nødder, kokosmel osv.

Lad flødebollerne sætte sig og stivne i køleskabet.

Når de er helt stivnede, spis dem alle selv! For det er jo det man skal 😉

imag1175

Gem

Gem

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s