Røget haps

Jeg elskede laks inden jeg blev veganer, og har fundet en måde på, hvordan jeg kan få den lækre smag af røget laks!

Ja, gulerødder der smager af røget laks! kan det blive bedre end det? Det er billigere og sundere end rigtig røget laks og ingen kan smage forskel. Jeg har brugt mit røget haps til forret til flere fødselsdage for kødspisere og de har alle syntes rigtig godt om det. Så dette er ikke bare et billigt veganer-trik, det smager rent faktisk, som røget laks 😉

Som i vil opdage, skal der bruges en del salt i opskriften. resultatet bliver ikke mega salt, men det er fordi de skal saltbages. Gulerødderne bliver dampet inden i saltet, samtidig med, at det får en god smag. Heldigvis kan du sagtens genbruge saltet et par gange.

Ingredienser:

En pakke groft salt (ca. 1 kg)
3-4 gulerødder (gerne store)

Til marinaden:

2 spsk rapsolie
4 tsk liquid smoke
1 tsk eddike (jeg har brugt både riseddike og æblecider eddike)

Metode:

Forvarm ovnen til 250 grader.

Skyl gulerødderne, men de skal beholde skræl og enderne.

Find et ildfast fad, hvor gulerødderne kan ligge, så de ikke rør hinanden, men som samtidig ikke er al for stor. Hvis fadet er for stort, skal du bruge meget salt.

Dæk bunden med det grove salt. Læg gulerødderne på saltet, men de skal ikke røre hinanden. Hæld salt over dem, til de er helt dækket af saltet.

Sæt i ovnen på de 250 grader i 1,5 timer.

Når saltbagningen er færdig, skal du lade dem køle ned – ellers bliver de meget varme, at arbejde med.
Brug en kniv til, at bryde igennem saltet stille og rolig. Tag gulerødderne op og fjern evt. saltet med en smule vand. Du kan gemme overskydende salt fra fadet.

Skær enderne af gulerødderne og fjern skrællet med en kniv. Gulerødderne er meget bløde, så tag din tid med dette. Skær de skrællede gulerødder på langs, så tyndt som du kan (dette er det sværeste i denne opskrift).

Lav marinaden ved, at blande det hele sammen i en skål. Hæld marinaden over de skive skårende gulerødder i en skål, et lille fad eller hvad der passer til, gerne noget, der kan lukkes luftæt.

Lad gulerødderne marinere i 2 dage.

Efter de 2 spændte dage, kan de endelig spises!

imag1123

Reklamer

2 meninger om “Røget haps

    1. De kan holde sig på køl i en lufttæt boks, i en uges tid ville jeg mene. Dog bliver de sikkert spist inden da 😉 Men der er en opskrift på bloggen, på røget haps i minitærter. Disse kan fryses ned, inden de bages.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s