Hjemmelavet vegansk mozzarella

Tomatsalat, pizza, ovenpå røges haps, i burgere osv – mozzarellaost går godt til virkelig mange ting! heldigvis man man sagtens få den lækre, milde og cremede mozzarella smag i vegansk mad.

Du skal skaffe et par lidt anderledes ingredienser til dette: agar agar og tapioka stivelse. Tapioka stivelse kan findes i helsekostbutikker, men kan også findes i asiatiske butikker billigere. Stivelsen er med til, at osten bl.a. kan smelte og trækkes i. Agar agar er vegansk gelatine og er ved at være et must i mit køkken! Det er nemt at arbejde med og kan findes i helsekostbutikker.
Der findes flere forskellige versioner af agar agar. Den jeg bruger i denne opskrift er på pulverform. Man kan dog også finde det i flager, men med denne skal du bruge en større mængde, sammenlignet med det på pulverform.

Ingredienser:

250 ml soyamælk
5 spsk tapioca stivelse
2 spsk gærflager
1,5 spsk citronsaft
1/2 tsk løggranulat
1,5 tsk salt
5 spsk smagsneutral kokosolie eller plante margarine
250 ml vand
1 spsk agar agar pulver for en blød konsistens, 3 spsk agar agar pulver for en skærefast konsistens (som på billedet)

Metode:

Kom soyamælk, tapiocastivelse, gærflager, salt, løggranulat, citronsaft og olie i en blender og blend det. Vi blender det blot, så det ikke kommer klumper i væsken.

Kom vand i en gryde og lad det koge. Tilsæt herefter agar agar og rør det godt rundt. Sæt varmen ned til lav-middel varme. Tilsæt “ostemassen” lidt efter lidt og mix godt.

Fyld koldt vand i en skål. Find husholdningsfilm frem og skær firkanter af (ca. 5 afhængig af ostekuglernes størrelse) med ca 20*20 cm.

Når det hele er i gryden, rør godt rundt i et par minutter. Massen er klar, når det slipper siderne af gryden. Med 2 skeer tag noget af mozzarellamassen op af gryden og kom det på en af husholdningsfilms-firkanterne. fold 2 af siderne over hinanden, så det danner en pølse-form, dog ikke for stramt. Tag de åbne ender og drej dem rundt, så der vil blive dannet en mozzarellakugle i midten, stram godt og kom den i vandet. Lad det køle ned i vandet.

Når mozarellakuglerne har sat sig, kan du tage dem ud af husholdningsfilmen og lægge dem i saltvand og opbevare dem i køleskabet.

Reklamer

5 meninger om “Hjemmelavet vegansk mozzarella

 1. Hej, super med en vegansk mozzerella, den skal afprøves, da ost er en af de få ting jeg savner i min madlavning.
  Hvor længe vil du tro det kan holde sig på køl i saltvand?
  God aften til dig 😊

  Like

  1. Min holdte sig i over 1 uge – uden problemer 🙂 Dog bliver osten en smuuule blød efter et par dage, så hvis du ikke spiser den så hurtigt, så kan du tage dem op af vandet og opbevare dem i en lufttæt beholder i køleskabet 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s