Luftig chokolade og kaffe kage med cremet chokolade og kaffe ganache

Chokolade kage med kaffe. Det er en smag jeg tydeligt husker fra jeg var barn. Min mor ville altid komme kaffe i chokoladekagen.
Jeg har aldrig brudt mig om kaffe, men når man kommer det i chokoladekage er det altså bare virkelig lækkert!

Denne chokoladekage er lækker og luftig. Jeg lavede den til min studieklasse på ca. 30 mennesker, som alle var vilde med den.

Ingredienser:

Til ca. 30 mennesker

kage:

550 g hvedemel
6 dl soyamælk (eller en anden plantemælk)
2,5 spsk instant kaffe
2 hørfrø æg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)
100 g Fri coop plantemargarine
2 tsk vaniljearoma
50 g kakaopulver
1 spsk eddike
270 g sukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
en smule salt

Ganache:

1 dåse kokosmælk (ikke light)
1 spsk instant kaffe (mindre kan også gøre det)
200 g mørk chokolade

Metode

Start med at lave ganache, så den kan køle sig helt ned.
Hak chokoladen og kom det i en skål.
Kom kokosmælken og instant kaffe i en gryde og varm det op. Hvis det begynder at koge, så lad det køle af i 1-2 min, så det ikke er for varmt. Hæld kokosmælken over chokoladen i skålen og lad det stå i små 5 min – rør ikke i det inden da!
Når der er gået små 5 min, kan du bruge en håndpisk, til at røre det sammen. Kom det i køleskabet, så det kan stivne.

Begynd på kagen.

Opvarm ovnen til 160 grader.

I en skål afmål margarine og sukker. Pisk det sammen med en håndmixer. Opvarm soyamælken en smule og opløs instant kaffen heri. Soyamælken skal ikke koge, men blot være lunken.

Kom soyamælk/kaffen i skålen med margarine og sukker. Kom også hørfrøæg, eddike og vaniljearoma heri, pisk de sammen.

I en nu skål, afmål mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt. Kom det tørre i det våde lidt efter lidt, imens du pisker det sammen. Når al det tørre er mixet i, stop med at mixe mere (man skal ikke arbejde for meget, med kagedej!).

Kom dejen i en smurt bageform/plade og kom den i ovnen. Lad den bare på 160 grader i ca. 25 min. Tjek altid med en tandstik.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af!

Når kagen er kølet helt af, og ganachen er stivnet, kan du smøre ganachen ud på kagen.

Server til alle dem, der tror vegansk mad er kedeligt! 😉

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s