Lækker rødbede tatar med grøn urtedressing

Tatar – forret som ofte består af råt kød og æg!

Men hvorfor ikke bare lave en rødbede tatar og servere til som forret? Det er faktisk ret nem at lave, og der ligger ikke meget arbejde i det, udover at ingredienserne skal hakkes fint.

Server som forret til fx. fødselsdag, nytår, bryllup eller hvad du ellers skal fejre!

Ingredienser:

Laver ca. 6-8 portioner

Rødbede tatar:

500 g rå rødbede
1 spsk rosmarin
1 spsk olie
350 g champion
80 g valnødder
1 tsk salt
1 tsk peber
1 tsk paprika
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk muskat
1 spsk gærflager

Grøn urtedressing

0,75 dl olie
1/2 dl vand
2 spsk gærflager
Juice fra en halv citron
1 spsk æble cider eddike
4 spsk hampefrø
1 bundt frisk persille
salt

Evt. friske urter eller salat til pynt

Metode :

Forvarm ovnen til 250 grader.

Start med, at skære enderne og skrælle rødbederne. Skær dem i mindre stykker og kom dem i et fad. Kom rosmarin og olie over rødbederne. Dæk dem med sølvpapir og bag dem på 250 grader i mindst 1 time.

Imens kan du afveje svampene og hakke dem i små tern. Steg dem på en pande. Sæt dem til side.

Kom valnødderne i en blender eller foodprocessor og blend dem til små stykker. Du kan også hakke dem meget fint.

Når rødbederne er færdige, tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned.
Når de er kølet helt ned, kan du hakke dem i små tern. Dette tager lidt tid, men det er vigtigt at stykkerne er små.

Kom de hakkede rødbeder, svampe og valnødder i en skål. Tilsæt krydderierne og smag til. Stil det på køl.

For at lave dressingen, kom blot det hele i en blender og blend det godt. Kom den også på køl.

Når du skal servere, find en rund småkage-udstikker frem i en passende størrelse. Kom godt med rødbede tataren ned i udstikkeren på tallerknen og pres det godt sammen.
Når portionsstørrelsen er som du vil have den, kan du stille og roligt tage udstikkeren op og gå videre til næste portion.

Pynt med urtedressingen, friske urter, grønt, hakkede nødder eller hvad du ellers har!

Server og imponer!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s