Den bedste cashew ost!

Mere ost! ja tak.

Denne gang er min oste-opskrift dog liidt dyre og tager lidt tid.

Denne ost skal fermenteres! Så den får en mere “rigtig” og kompleks ostesmag, som vil få alle osteelskere til, at blive overtalt.

For at lave denne opskrift, skal du bruge “rejuvelac”, som er cultureret vand. Dette gør man ved, at spire nogle korn produkter eller linser og så lade dem ligge i vand. Der vil derfra blive dannet sunde bakterier i vandet, som vil gøre denne ost super lækker.

Jeg kunne godt sidde her og skrive hvordan man laver rejuvelac derhjemme, men denne video forklarer det super godt. Så ved mindre der er mange, der gerne vil have en dansk forklaring, så må jeg skrive sådan en på et senere tidspunkt.

Hvordan laver man rejuvelac?

Ingredienser:

4 dl cashew nødder (lad dem stå i blød natten over)
2 dl solsikkefrø
Juice fra 1/2 citron
1 spsk eddike
1 tsk miso
1,5 tsk salt
2 tsk tapioka (plus mere, som du kan dække osten med)
1 dl rejuvalec (jeg havde lavet mit på linser, forskellige kornsorter, skulle give forskellig smag)
3 spsk gærflager

Metode:

Kom alle ingredienserne i en blender og blend det godt. Hvis det er nødvendigt, kan du komme mere rejuvalec i blenderen. Det kan være nødvendigt, at stoppe blenderen flere gange, for at skrabe siderne ned.

Når det hele er blendet glat, kom massen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad osten stå og fermentere på køkkenbordet i 24-48 timer.

Efter tiden på køkkenbordet, kan vi begynde at forme det. Hvis du brugte efter rejuvalec, kan de være nødvendigt, at bruge en nøddemælkspose eller et rent viskestykke, for at fjerne overskydende vand. Det vil også blive formet herefter.

Hvis du derimod bruge den 1 dl rejuvalec, burde du kunne forme osten med hænderne.

Find 2 sider bagepapir frem. af det ene bagepapir, klip kvadrater ud, i den størrelse, som du vil have osten. Skær også lange strimler ud, som du kan sætte rundt om osten, så den vil holde sin form.

Læg det store bagepapir ned og læg et kvadrat ovenpå. Dæk kvadratet med tapioka stivelse (hav mere ved hånden) og læg noget af osten derud på. Med hænderne (som er dækket med stivelse) form lave cylindere af osten. Dæk toppen med tapioka stivelse. Kom en lang strimmel af bagepapiret rundt om osten. Gør dette med resten af oste-massen. Jeg lavede 2 oste af denne portion.

Du kan nu vælge, at  at dehydrere osten ved max. 50 grader i ovnen, hvis du synes den er meget blød. Dette vil tage flere timer – men det er det værd!

Efter dehydreringen, kan du nu opbevare osten i køleskabet. Bakterierne vil blive ved med, at fermentere osten, så smagen vil ændre sig over tid (hvis du spørger mig, blev smager kun bedre efter flere uger!).

Lad endelig osten stå i et par uger, men smag efterhånden som tiden går, for at være sikker på, at du stadig kan lide smagen.

Det tager lidt tid, men det er en virkelig lækker oste oplevelse!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s