Spicy mexicanske seitan pølser

Jeg må indrømme, at jeg aldrig rigtig er blevet vild med de veganske pølsealternativer, som man ellers finder i butikkerne. Det er faktisk kun, når jeg selv laver seitan pølser, at jeg faktisk bryder mig om dem.

Seitan er hvedeprotein, så ja det indeholder rigtig meget protein! Det får teksturen som kød og jeg er helt vild med det.

Jeg køber seitan fix fra alles vegetarisch på nettet. Du kan få hjemmesiden på engelsk, hvis du ligesom jeg, ikke kan huske min tysk mere!

 

Ingredienser

Laver 4 pølser

2,5 dl seitanmel/hvedegluten mel/seitan fix (jeg køber mit fra alles vegetarisch)
2 dl vand
3 spsk tomatpure
2 tsk spidskommen
1 tsk cayennepeber
1 tsk chiliflager
2 tsk tørret koriander
1 mellemstort løg
5 fed hvidløg
1 tsk miso
2 spsk soyamel/kikærtemel
1 spsk gærflager
1 spsk paprika
2 tsk salt
peber

Metode:

Find en stor gryde og dampindsats frem. Kom vand i gryden og sæt den over komfuret. Lad vandet varme op til det koger, imens du tilbereder seitandejen.

Kom alt, undtaget seitanmel og soyamel/kikærtemel, i en blender og blend det hele sammen. Når det hele er blendet så godt som din blender kan, kom det i en skål.

Tilsæt soyamelen eller kikærtemelen i samme skål og mix det sammen. Kom herefter seitanmelen i lidt efter lidt. Dejen skal være blødere end fx en alm. brøddej. Hvis du kommer for meget seitanmel i, vil resultatet blive alt for tungt.

Når det hele er mixet sammen, kan du dele det op i 4 stykker. Kom hvert stykke i sølvpapir. Form stykkerne hver især til pølser i en af siderne på hver deres sølvpapir. Rul dejen stramt ind i sølvpapiret og rul enderne sammen. På denne måde holder de formen, når de bliver dampet.

Læg pølserne i dampindsatsen og stil den i/på gryden. Lad dem dampe i 1 time. Sørg for, at der hele tinden er vand i gryden.

Når de har dampet i 1 time, lad dem være i sølvpapiret og læg dem i køleskabet. Lad dem være i køleskabet et par timer (eller natten over) så de kan sætte sig.

Nu er de endelig klar og du kan pakke dem ud! Grill dem, kom dem i en hotdog, skær dem og lav en pølsemix – du bestemmer selv!

Reklamer

5 meninger om “Spicy mexicanske seitan pølser

  1. De kan sagtens fryses. Jeg har selv overvejet det, med sølvpapirtet. Problemet er bare, at seitan udvider sig en del, når det tilberedes. Så hvis man skal få en ordenlig form, så skal man pakke den stramt ind. Måske dette kan lade sig gøre, med husholdningsfilm, som kan klare temperatur på 100 grader, men eller kan jeg ikke komme i tanke om noget, der kan holde det stramt 🙂

   Like

   1. Jeg pakker mine Seitan-pølser ind i bagepapir, det virker fint. Jeg damper dem i/på en stor gryde, (med lidt vand i bunden naturligvis) med et viskestykke spændt ud over. Et par husholdnings-elastikker holder fint viskestykket i hver “ende”.

    Like

 1. Spændende. Men kan ikke li noget af det seitan man kan købe, hverken seitan i skiver, som stykke og ej heller mock dock. Men savner altså en hot dog eller pølse pasta ret, men kan ikke li nogen af de alternativer der er på markedet. Så tror du jeg bil ku li det her? Ellers er der jo meget omfattende at gå i gang med. Især når hovedingrediensen købes i udlandet.

  Like

  1. Nu ved jeg ikke hvor du bor, men jeg ved at man kan købe seitan mel i Astrid og aberne på Frederiksberg, samt i Naturkost i Odense C.
   Det er heller ikke mange købe-seitan produkter jeg bryder mig om, kun 1-2 af dem fra naturlig (mener det der med i skiver og strimler). Men jeg synes, at hjemmelavet seitan er bedre. Når man lige finder ud af, hvordan man laver det, så har det ikke den der gummi og brød agtige tekstur, som jeg har oplevet ofte, når jeg køber det færdiglavet.
   Jeg vil altid anbefale folk, at lave seitan derhjemme selv, end at købe det i butikkerne.

   Dog kan man også bruge seitan mel i alm. bagning. Hvis man tilfører 1-2 spsk seitan mel til en alm. brøddej, så øger det proteinindholdet i dejen. Dette skulle gøre resultatet luftigt.
   Man kan også bruge det, som bindingsmiddel i bønne-bøffer. Her vil gluten-proteinerne binde bønnerne sammen og samtidig give et lidt fibrøst udseende og tekstur.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s