Chokolademousse bomber med appelsinbund og chokolade glace

En skøn og nem dessert, som vil imponere alle! Chokolademousse med appelsinbund og chokolade glace – det kan nærmest ikke blive bedre!

Chokolademousse er normalt meget tungt at spise, men denne mousse er meget let og lækker og man sidder ikke tilbage, med en tung og klam følelse.

Desserten er faktisk nem at lave. Den tager dog lidt tid, da moussen skal være frossen, inden du kan sætte det hele sammen.

Det er også nødvendigt, at bruge en silikone form med halvcirkler. Jeg har købt min fra ebay billigt, men de burde også kunne købes i fysiske butikker, som Imerco.

Billedresultat for red silicone mold

Ingredienser:

Til 5 desserter

Chokolademousse:

100g 70% mørk chokolade
1,5 dl soya piskefløde

Appelsinbund:

10 g olie
80 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2,5 dl appelsinjuice
Revet appelsinskal fra 1 appelsin
2 spsk hørfrø
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
170 g hvedemel
1 knsp salt
40 g mørk chokolade

Glaze:

80 g soyafløde
90 g appelsinjuice + 1 spsk
30 g kakao
50 g sukker
1 knsp salt
1 tsk agar agar pulver

Til pynt:

Et par håndfulde hakkede valnødder

Metode:

Start med, at lave moussen.

Afvej chokolade i en skål og smelt det. Dette kan gøres over vandbad eller i mikrobølgeovn. Hvis du vælger mikrobølgeovn, skal du stoppe den hver 10 sekund, for at røre i chokoladen.

I en anden skål, pisk soyafløden stiv. Det tager gerne 5-10 min.

Når soyafløden er pisket og chokoladen er smeltet, kom stille og roligt den smeltede chokolade i den piskede soyafløde. Vær ikke for hård, da du kan komme til, at piske luften ud af fløden.

Kom chokolademoussen i formene. For at undgå lufthuller, bank formen ned i bordet et par gange. Brug en palet til, at gøre overfladen flad.

Kom moussen i fryseren i 3 timer, til de er frosne. De kan også stå et par dage i fryseren, hvis det passer bedre.

Nu kan du begynde på bunden. Forvarm ovnen til 180 grader.

I en skål, afvej olie og sukker og mix dem sammen.

Kom herefter appelsinjuice og skal i skålen og rør det sammen. Kom herefter vaniljesukker, og hørfrø i.

Kom til sidst mel, natron og bagepulver i samtidig. Rør til der ikke er mere, tør mel at se i dejen.

Kom dejen i et indfast fad. Kagen skal være ret tynd. Den skal max være 1 cm høj, når den er færdigbagt. Vælg derfor et indfast fad, der har en ordenlig størrelse. Gerne med en længde på 30 cm.

Bag kagen i ovnen på 180 grader i 25 min. Hak chokoladen.

Når kagen er færdig, tag den ud og brug en kage udstikker, hvor diameteren er lige så stor, som halvcirklerne i silikone formen. Brug den til, at finde ud af, hvor du skal udstikke bundene (udstik dem ikke endnu!) og kom det hakkede chokolade på.
På den måde, kommer der et lækker chokoladelag, mellem moussen og bunden.
Du kan komme kagen tilbage i ovnen på eftervarme, så chokoladen smelter helt.

Brug evt. en ske, til at smøre den smeltede chokolade ud.

Lad bunden køle helt af, inden du går videre.

Når bunden er kølet af, kan du skære bundene ud til desserten. Kom bundene i fryseren i en halv times tid, så de er kolde.

Nu kan du lave glacen.

I en gryde, afvej soyafløde, appelsinjuice, sukker, kakao og salt. Varm det stille og roligt op. I en mindre skål, mix 1 spsk appelsin juice med agar agar og opløs det sammen.

Når det koger, kom agar agar blandingen i gryden og rør det sammen. Lad det småkoge under omrøring i et par minutter, for at aktivere agar agaren.

Sluk for varmen og lad den køle ned i et par minutter. Glacen skal ikke koge, når du hælder den over desserten, men den skal heller ikke være for tyk.

Tag bundene og mousserne ud af fryseren. Tag moussen ud af formene og sæt dem ovenpå bundene.

Nu skal du glace dem!

Jeg stillede en dessert på en paletkniv og brugte en ske, til at hælde glazen over desserterne, imens jeg holdte desserten over gryden. Gør dette med alle desserterne.
Hvis glacen er kølet for meget ned, vil laget af glace blive for tykt.

Når de alle har glace, kan du pynte dem med hakkede valnødder (eller andre nødder!) på siderne.

Kom dem tilbage i køleskabet i en halv times tid eller indtil du skal servere dem!

20170203_203442

Reklamer

4 meninger om “Chokolademousse bomber med appelsinbund og chokolade glace

  1. Hej Simone
    De ser super lækre ud. Har ledt efter sådan en silikoneform. Har du et link til hvor du har købt den? Og hvilke mål har den?
    Vh Klara 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s