Citronmousse bomber

Her er endnu en skøn dessert kreation! Citronmousse/fromage bomber, med vanilje bunde og smørcreme! Et nyt take, på den klassiske citronfromage dessert.

Denne dessert kan godt være for meget citron for nogle personer. Så hvis du er bange for det, så brug en lille-mellem størrelse citron i stedet.

Det er også nødvendigt, at bruge en silikone form med halvcirkler. Jeg har købt min fra ebay billigt, men de burde også kunne købes i fysiske butikker, som Imerco.

Billedresultat for red silicone mold

Hvad er agar agar?

Agar agar er planternes svar på gelatine!
Gelatine er kogte knogler og hud fra dyr og har aldrig rigtig sagt mig noget. Har altid fået af vide, hvor svært det er at arbejde med husblas. Har aldrig oplevet problemer med agar agar.
Agar agar kan findes i helsebutikker og asiatiske butikker (dog har jeg kun brug dem, fra helsebutikker). De findes på 2 former: pulver og flager. De gør det samme, men du skal bruge en større mængde flager, hvis du finder en opskrift, der bruger pulver.
3 spsk agar agar flager, skulle virke som 1 spsk agar agar pulver.

Ingredienser:

Til 5 stk.

Til citron fromage:

1,5 dl piskbar soyafløde (jeg bruger den fra Alpro)
1 stor øko citron
50 g sukker
1 tsk agar agar pulver
1 spsk vand

Til bundene:

160 g hvedemel
1 spsk knuste hørfrø
60 g flormelis
50 g plante margarine (jeg bruger smørpar fra Naturli)
20 g neutral kokosolie
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 tsk vaniljearoma
2 spsk kold vand

Til vanilje smørcreme:

1 vaniljestang
40 g margarine (jeg bruger smørbar fra Naturli)
20 g neutral kokosolie
120 g flormelis

Til pynt:

40 g mørk kogechokolade

Metode:

Start med, at lave fromagen.

Kom en skål i køleskabet, så den er kølig når du pisker soyafløden, så går det hurtigere.

I en lille gryde, riv skallen fra den store citron og pres så meget af saften, ud af citronen, som du kan. Kom heri sukker. Sæt det over varme, men lad det ikke koge.

Tag den kølige skål ud og kom soyafløden heri, pisk det til det er fast. Dette tager 3-5 min. Du kan altid komme det tilbage i køleskabet og lade det hvile i 5-10 min og fortsætte piskningen bagefter.

I en lille skål, opløs 1 tsk agar agar med 1 spsk kold vand. Kom dette i gryden med citronsaften. Skru op for varmen, så det begynder at koge. Rør imens.

Find den piskede soyafløde frem og pisk den gerne et minuts tid mere, så den er helt luftig.

Kom citronsaften i en anden skål og vend stille og roligt soyafløden her i, lidt efter lidt. Den vil være lidt flydende.

Kom fromagen i formene. For at undgå luftbobler i overfladen, så bank formene på bordet (med fyldet i) så luftboblerne kommer op. Stil det hele i fryseren i et par timer, så det kan fryse.

Imens kan du lave bundene.

Forvarm ovnen til 150 grader alm. ovn.

I en skål, afvej hvedemel, knuste hørfrø, flormelis, kokosolie og margarine. Med en gaffel, arbejd kokosolien og margarinen ind i melet.
Rør vaniljearomaen i dejen.

Kom en smule koldt vand i af gangen, indtil dejen samler sig. Jeg brugte 2 spsk, men det kan være, at du skal bruge lidt mindre, så hold øje med dejen.

Når dejen har samlet sig, pak den ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet i ca. en halv time, til den er blevet lidt mere fast.

Når dejen er fast, find en kage udstikker frem, som har samme omkreds, som formene med citronfromagen. Kom en smule af dejen i formen, og pres dejen ned. Dejen skal være ca. 0,5 cm høj. Lav mindst 5 af disse.

Bag dem ved 150 grader i 22 min. Efter de 22 min er gået, sluk for ovnen men lad den være lukket. Lad bundende stå på eftervarme i 10 min. Så tager du dem ud og lader dem køle helt ned.

Nu kan du lave chokoladepyntet. Her er det en god ide, at kunne temperere chokolade (som jeg ikke er helt så god til endnu, så find hellere en vejledning på google!). Her kan du være kreativ med, hvilken pynt du vil have. Dem kan du lave på bagepapir. Lad chokoladepynten køle af i køleskabet.

Når bundene er kolde og fromagen frossen, kan du samle den. Stil bundene op og tryk stile og roligt fromagen ud af formene og læg dem på midten af bundene.Bundene vil have udvidet sig i ovnen, men bare rolig, det dækker vi med smørcreme.

Stil dem i køleskabet, imens du laver smørcremen.

I en skål, afvej kokosolie, margarine og flormelis. Skær vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud og kom dem i skålen. Pisk det hele sammen. Det vil se lidt tørt ud i starten, men det vil samle sig, jo mere du pisker.

Find en pose frem og en tyl efter ønske. Kom tyllen i det ene hjørne af posen og klip et lille hul. Pres tyllen ud af hullet. Kom smørcremen i posen og tryk en smule af smørcremen ud, så der ikke er luft i posen.

Tag citronmousserne ud af køleskabet og pynt dem. Jeg kom noget på toppen af halvcirklerne og rundt om dem, så man dækkede overskydende bund.

Pynt med chokoladen.

Stil tilbage i køleskabet, til du er klar til servering!

Reklamer

2 meninger om “Citronmousse bomber

  1. Ser lækkert ud. Hvad gør agar agar og hvor købes det?og er vanilje aroma flydende? Og hvor købes det. På forhånd tak.

    Like

    1. Agar agar er vegetabelsk geleringsmiddel og kan købes i helsekost butikker (dog skal det være på pulverform). Man bruger ikek så meget af det, af gangen. Vaniljearoma burde kunne købes i almindelige supermarkeder 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s