Tofu ricotta og soltørret tomat ravioli med smør og rosmarin

Her er endnu en lækker ravioli opskrift! For dem kan man ikke få nok af.

Så skal du lave en lækker middag, hvor du skal imponere en, så prøv disse! Specielt hvis personen er tofu-skeptiker.

Ingredienser:

Til 2-3 personer

250 g hvedemel
115 g varm vand
salt

Til fyldet:

250 g fast tofu
70 g hakkede soltørret tomat
2 fed hvidløg
1 spsk citron juice
1 tsk tørret timian
1 tsk salt
15 g gærflager

Til servering:

1 spsk margarine eller vegansk smør (Jeg bruger smørbar fra Naturli)
1 spsk tørret timian
Strimlet spidskål

Metode:

Start med, at lave dejen.
Afmål mel og salt i en skål. Tilsæt vandet lidt efter lidt, så den ikke bliver for klistret. Vandet skal være varmt, så det er nemmere at arbejde med. Når dejen begynder at samle sig, skal den æltes godt sammen. Ælt i 2-5 minutter.
Dæk dejen til og lad den hvile, imens du laver fyldet.

I en skål, start med at smuldre tofuen i små stykker. Vend de hakkede soltørrede tomater heri. Knus hvidløg og kom dem sammen med resten af krydderierne i skålen og rør det hele sammen.

Nu kan du lave raviolien.

Hvis du har en pastamaskine, kan du køre dejen igennem den. Hvis du som jeg, ikke er så heldig, kan du sagtens rulle dejen ud, med en kagerulle.

Fordel mel på bordet og på din kagerulle. Tag et stykke dej og rul den tyndt ud. Den skal være så tynd, som du kan få den, gerne 2-3 mm tyk!
Når du skal udstikke din ravioli, kan du bruge et glas (som jeg gjorde) eller købe nogle specielle ravioliskærere. Jeg har set en i Søsterne grene. Jeg brugte dog bare et drikkeglas til mine.
Bliv ved med, at udstille og rulle al dejen ud, indtil du ikke har mere mel tilbage.

Nu kan du bruge en teske til, at putte en smule fyld i dine raviolier. Put kun fyld i halvdelen af dine cirkler – den anden halvdel skal være “låg”.
Put ikke for meget fyld i dine cirkler, ellers kan de ikke lukkes ordenligt.
Når du skal lukke raviolierne, kom en skule vand på kanten af ravioli cirklen og pres dem sammen i kanterne.

Når de alle er samlet, kan de nu kogt. Find en stor gryde frem, fyld den med vand og lad vandet koge. Put et par af raviolierne i vandet og kog dem. De er færdige, når de flyder op til toppen.

Hav en varm pande klar, ved siden af. Steg evt. spidskålen mør.

Når raviolierne er kogt. Kom vegansk smør og rosmarin på den varme pande. Kom raviolien på panden og vend det i smøren.

Server ovenpå spidskålen og nyd!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s