Luksus solbær mazarintærte

Efter at have været til brunch, på Rungsted gård, blev jeg inspireret til, at lave en solbær mazarintærte. De havde nemlig sådan nogle stående, i deres buffet, men de var desværre ikke veganske.

Jeg tog sagen i egen hånd, og besluttede mig for, at lave mine egne – veganske og med chokolade!

Ingredienser:

Til mørdej:

300 g hvedemel
2 hørfrø æg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk lunken vand og lad stå)
100 g flormelis
150 g neutral kokosolie
2 spsk kold vand

Til mazarinmasse:

300 g marcipan
300 g sukker
150 g neutral kokosolie
13 g hvedemel
2 hørfrøæg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk lunken vand og lad stå)

Til solbær marmelade:

300 g frosne solbær
100 g sukker
1/2 dl vand
2 tsk maizena
evt 3 spsk Grand Marnier
1 knsp salt

Andet:

120 g mørk kogechokolade

Metode:

Start med, at lave solbær marmeladen, så den kan køle helt ned. Kom bær, sukker, vand, Grand Marnier og salt i en gryde og varm det op. Lad det komme op og koge og lad bærerne koge helt ud i 10 min.
Denne solbær marmelade er lidt sur. Hvis der er børn i selskabet eller man ikke er for de helt sure ting, så kom gerne mere sukker i. Dette kan smages til.

Lad det hele køle af. Kom det i en blender med marizena og blend det hele sammen. Kom det tilbage i gryden og lad det koge, så du aktiverer stivelsen. Lad det koge i 10-15 min. Lad marmeladen køle ned, kom den i en bøtte og stil den på køl. Den vil sætte sig mere, når den bliver kold.

Nu kan du lave mørdejen.

I en skål, afvej hvedemel, flormelis og kokosolie. Kokosolien skal være fast ved stuetemperatur, og ikke køleskabs kold. Brug en gaffel til, at arbejde kokosolien ind i melet. Tilsæt hørfrøæg og rør det sammen. Hvis dejen stadig er for tør, til at samle sig med hænderne, så tilsæt 1 spsk kold vand af gangen, til den kan samle sig. Dejen vil dog være tør.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og stil den på køl i ca. en halv time.

Nu kan du lave mazarinmassen.

I en skål, afvej marcipan. Skær marcipanen i mindre stykker, så det er nemmere, at piske sammen. Afvej også sukke, kokosolie, hvedemel og hørfrøæg. Pisk det hele godt sammen.

Forvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.

Når mørdejen er klar, kan du tage den ud af køleskabet. Læg dejen mellem 2 stykker bagepapir og brug en kage rulle til, at rulle dejen flad. Det er nemmere at arbejde med, når det er mellem 2 stykker bagepapir.
Fjern det øverste lag bagepapir og læg det nedderste bagepapir, med dejen på, ned i tærteformen. Så sidder tærten ikke fast i tærteformen. Brug overskydende dej fra sidderne, til at lappe evt. huller eller steder, hvor der mangler dej.

Kom mazarinmassen i tærten.

Bag ved de 180 grader i 35 min.

Hak imens det mørke chokolade.

Når de 35 min er gået, tag tærten ud og kom chokoladen ovenpå. Stil tærten tilbage i ovnen og luk for ovnen. Ovnen skal være slukket, så der kun er eftervarme på. Lad den stå med lukket låge i 15 min. Herefter kan du åbne ovnen og lade den køle af. Brug en ske til, at smøre chokoladen mere ud.

Nu kan du tage tærten ud og stille den i køleskabet.

Når du er klar til servering, og chokoladen er blevet nogenlunde fast, kan du komme solbær marmeladen på.

Server og nyd!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s