Den bedste veganske citronmåne

Citronmåne – min yndlingskage inden jeg blev veganer, nok kun lige overgået af kajkagen, som jeg selvfølgelig også, skal prøve at lave!

3 gange, måtte eg forsøge mig med en opskrift på citronmåne, men 3. gang var også lykkens gang! Denne citronmåne, er blød og lækker, som en sandkage. Smager godt af citron og passer perfekt, til et kagebord.

Ingredienser:

150 g plantemargarine. Jeg brugte Fri fra coop til denne, men Naturli’ kan sagtens bruges.
250 g sukker
180 g silken/blød tofu
5 dl soyamælk
400 g hvedemel
1/2 tsk natron
1,5 tsk bagepulver
1 dl citronsaft
Revet citronskal fra 2 store øko citroner
1 knsp salt

Flormelis og citronsaft til glasuren.

Metode:

Start med, at forvarme ovnen til 180 grader alm. ovn.

I en skål, afvej margarine og sukker. Pisk det sammen, med en håndmixer. Kom herefter den bløde tofu i samme skål og pisk det sammen. Det kan se skilt ud, men det er det ikke, det skal nok samle sig.

Kom herefter soyamælken i skålen og pisk igen. Kom det revne citronskal, citronsaft og salt i skålen og pisk. Det vil stadig se skilt ud.

Kom bag efter hvedemelet i og pisk det sammen. Det burde samle sig her.

Kom til sidst natron og bagepulver i. Vent med det komme disse i, indtil du er helt klar, til at hælde dejen i en smurt springform og komme den i ovnen. Syren fra citronen og basen fra natron og bagepulveret, vil reagere. Så pisk det hurtigt sammen og hæld det i en smurt springform på 30 cm diameter.

Kom kagen i ovnen på de 180 grader i 60 min. Efter de 60 min er gået, sluk for ovnen og åben ovnen en smule. Lad kagen stå i ca. 15 min på eftervarme.

Tag kagen ud og lad den køle helt ned.

For at lave glassur, så tag en passende mængde flormelis og bland det med citronsaft, så det få en fin tekstur. Kom dette på kagen.

Server og spis!

3 meninger om “Den bedste veganske citronmåne

 1. Jeg har lavet denne, da jeg bare elsker citronmåne! Smagen var helt fantastisk, men konsistensen var ligesom mange andre veganske kager helt gummi i konsistensen 😦 er din også det? Er der noget jeg kan have gjort galt? (Har fuldt opskriften)

  Like

 2. Min kage var blød, men ikke gummiagtig (har jeg faktisk ikke hørt om før). Måske kan du komme en smule mindre margarine i næste gang og 1/2 tsk natron mere, så skulle den blive mere luftig. Måske det afhjælper den gummikonsistens du snakker om 🙂

  Liked by 1 person

 3. Fantastisk citronmåne-opskrift! Har virkelig ledt efter en vegansk opskrift, så tak! 😀
  Citronmåner (fra supermarkedet) kan godt være lidt tørre, så vidt jeg husker, men ikke denne – den har en dejligt blød og saftig konsistens. Og super lækker citronsmag. Mums!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s