Veganske vandbakkelser med hindbærcreme

Efter ca. 15 forsøg på, at udvikle en vandbakkelse opskrift, er det endelig lykkedes mig! Jeg her prøvet MANGE forskellige metoder, og dette er den eneste der har fungeret for mig. Jeg har prøvet med aquafaba, aquafaba+æg erstatning og med kun æg erstatning, men ingen af dem har virket. Det der virkelig gjorde noget, var produktet “guar gummi”.
Det koster ikke særlig meget og kan købes i helsebutikker.

Jeg bruger produktet MyEgg vollEy, som jeg har købt fra Alles vegetarisch netbutikken. Jeg har ikke prøvet andre produkter, så jeg ved ikke, om andre vil fungere.

Normalt skal vandbakkelse spises på dagen, men jeg fandt faktisk ud af, at disse vandbakkelser også er gode dagen efter og faktisk, har godt af at stå et par timer, inden servering.

Ingredienser:

Til 10 vandbakkelser

Hindbærcreme:

100g frosne hindbær
80g sukker
250g soyamælk
3 tsk marizena
knsp salt 4 blade citronmelisse (kan udelades)

Til vandbakkelser:

120g hvedemel
50g sukker
80 g margarine (jeg bruger Fri)
300g vand
15g guar gummi
10g MyEgg vollEy
1 tsk bagepulver
1 tsk tapioka stivelse

Til servering:

ca. 80 g mørk chokolade

Metode:

Start med, at lave hindbærcremen. Kom alle ingredienserne til cremen i en blender og blend det glat. Kom det i en gryde og varm det op, indtil det bliver jævnet. Stil på køl, indtil det skal bruges.

Nu kan du lave vandbakkelserne. Forvarm ovnen til 180 grader.

I en skål, afvej mel og sukker.

I en gryde, afvej margarine og 100g vand. Varm denne op, indtil margarinen er smeltet.

Imens margarinen smelter, kan du mixe “æggene”. I en skål, afvej vand og guar gummi, pisk det sammen. Kom herefter MyEgg vollEy i skålen og mix. Jeg ved ikke, om andre typer æggeerstatninger end MyEgg vollEy, vil fungere. Mix til sidst tapioka stivelsen i. Massen vil være meget tyk.

Når margarinen er smeltet, kom mel og sukkerblandingen i gryden og rør godt rundt. Rør i gryden, indtil dejen samler sig i 1 klump og slipper siderne af gryden. Kom dejen i en skål.

Med en håndmixer, pisk “æggene” i dejen lidt efter lidt.

¨Til sidst piskes bagepulveret i dejen.

Kom dejen i en pose og sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne ved 180 grader i ca. 50 min. Lad dem køle af i ovnen, inden du tager dem ud.

Lad dem køle af.

Smelt den mørke chokolade og kom det på toppen af vandbakkelserne. Skær vandbakkelserne over, og kom hindbærcremen i midten.

Server!

Reklamer

2 meninger om “Veganske vandbakkelser med hindbærcreme

    1. Jeg har ikke selv prøvet, men mon ikke det kan lade sig gøre! Har selv prøvet, at lave helt små vandbakkelser, og nogle så store som knytnæver, som sagtens kunne holde formen 👌 tag endelig billeder, når du prøver!

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s