Bananlagkage med chokolade smørcreme

Denne lækre bananlagkage, medbragte jeg til min vegansk påskefrokost i 2017! Kagen er rigtig nem at lave, er uden soya, behøver ikke dyre plantemælk og smager helt fantastisk!

Selvom du smører kagen op, med en “smør”creme, så er smørcremen slet ikke så fed og tung, som man forventer, da man pisker det med chokoladeganache.

Ingredienser:

Til banankage:

2,5 modne bananer
60 g havregryn
90 g sukker
4 dl vand
400 g hvedemel
30 g olie
1 tsk kanel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
Knsp salt

Til ganache:

200 g mørk chokolade
200 g kokosmælk (fuld fedt kokosmælk, rystet)
45 g kakaopulver

Til smørcreme:

1 portion ganache
280 g margarine (jeg bruger Fri fra coop)
600 g flormelis

Metode:

Start med at lave ganachen. Den kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen, men skal stå i køleskabet mindst 4 timer, inden den skal bruges.

Start med, at hakke chokoladen fint og kom det i en skål med kakaopulver.

I en gryde, afvej kokosmælken og varm det op. Det skal ikke helt op og koge, men lige ved at koge. Hvis det begynder at koge, så lad det køle ned i et par minutter. Hæld stille og roligt den varme kokosmælk henover chokoladen. Dæk chokoladen så godt du kan. Lad det stå i et par minutter.
Begynd at rør ganachen sammen. Hvis der stadig er stykker af chokolade i ganachen, som ikke er smeltet helt, så kom den i en mikroovn i 10 sekunder af gangen, og rør mellem du giver den varme. Det burde ikke tage lang tid.

Dæk ganachen til og stil den i køleskabet.

Nu kan du lave kagen.

Forvarm ovnen til 180 grader.

I en blender, kom bananer, havregryn, vand, sukker, kanel, salt og olie i og blend det glat. Du kan også bruge frosne bananer i denne opskrift.

Når det hele er blendet glat, kom et i en skål og rør mel, bagepulver og natron i væsken.

Kom ca. halvdelen af dejen i en springform med en diameter på ca. 17 cm. Dæk resten af dejen til.

Bag ved 180 grader i 40 min.

Bag også den anden halvdel på samme måde.

Lad kagerne køle helt ned.

Hvis kagerne er hævet på midten og har fået en halvmåne form, så skær lidt af toppen, så de bliver flade.

Nu kan du lave smørcremen.

Tag ganachen og pisk det med en håndmixer, så det bliver luftigt.

I en anden skål, afvej margarine og flormelis. Pisk det sammen. Når det har samlet sig, så kom ganachen i smørcremen lidt efter lidt og pisk det sammen til en homogen masse.

Nu kan du pynte kagen. Kom et lag af smørcremen mellem kage bundene. Kom et godt lag smørcreme på toppen af kagen op på siderne. Hvis det er svært, at få kagen ordenlig glat på ydersiden, så kom den i køleskabet i 10 min tid, så smørcremen kan sætte sig en smule. Tag den ud og brug en dejskraber, til at glatte kagen ud.

På toppen kan du tylle smørcremen ud og rosetter.

Kom tilbage i køleskabet og lad den sætte sig i mindst 30 min inden servering.

Lækkert!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s