Vegansk koldskålskage

Denne opskrift er sponsoreret af Plantebevægelsen og Alpro

20170601_165414

Nu har vi vist også, set nok opskrifter på vegansk koldskål, men har vi fået en opskrift på en vegansk koldskåls kage? Nu har vi.

Denne kage har en lækker knasende kiksebund – lavet af kammerjunker, selvfølgelig! Med et lækkert, syrligt, sødt og luftigt lag af koldskåls mousse, toppet med friske jordbær og jordbær gele. Dette har kunnet lade sig gøre, med de lækre produkter fra Alpro og 20170601_165424Plantebevægelsen, som gør det muligt for os, at lave vegansk koldskål, mousse, flødeskum og meget mere. De har også facebooksider. Her kan du tjekke Alpro

og her kan du se Plantebevægelsen.

20170601_165722

Så hvad med, at imponere dine gæster med en vegansk koldskålskage?

Ingredienser:

Til bunden:

150 g kammerjunker (tjek ingredienserne, om de er veganske. Jeg brugte Karen Volf øko)
75 g smeltet vegansk smør

Til koldskåls moussen:

3 dl/340 g Alpro citron/lime yoghurt
1 dl vanilje soyamælk
2 dl Alpro piskbar soyafløde
1,5 tsk/4 g agar agar pulver
1 vaniljestang
2 tsk revet citronskal
3 spsk citronsaft
30 g sukker
1 knsp salt

Til gele:

250g frosne jordbær
30 g sukker
1 dl vand
1 tsk agar

Til pynt:

Friske jordbær skåret i skiver

Metode:

Start med, at lave kammerjunke bunden.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Kom kammerjunkerne i en plastik pose og knus dem så godt du kan. De kan også knuses i en foodprocessor. Kom dem i en skål og mix det med det smeltede margarine.

Find en springform frem, med en diameter på ca. 19 cm. Pres kammejunkebunden godt ned i formen med hænderne. Pres det så meget du kan.

Kom bunden i ovnen. Bag ved 180 grader i 15 min. Den vil være lidt blød, når du tager den ud, lad den køle helt af.

Nu kan du lave koldskålslaget.

I en gryde, afmål soyayoghurten, citronsaft og sukker. I en skål, kommer du 1,5 tsk agar agar pulver, citronskal, skrabede vanilje frø, salt og vanilje soyamælk i. Mix det sammen og kom det i gryden med yoghurten. Varm på det. Det skal op på kogepunktet, dog skal det ikke bulderkoge. Det skal lige under omrøring, i et par minutter.

I en anden skål, piskes 2 dl soyafløde stift. Det er nemmere at piske, hvis skålen også er kold.

Når koldskålen i gryden begynder at koge, skal der røres i det, imens det koger i et par minutter, for at aktivere agaren. Kom det herefter i en skål imens det stadig er varmt.

Imens koldskålen er varm, vendes den piskede soyafløde med det samme i den varme koldskål. Herefter hældes det oven på bunden, i springformen. Stil på køl.

Kagen vil have sat sig orden ligt, efter en times tid. Her efter kan du pynte toppen med friske jordbær, skåret i skiver. Stil på køl igen.

Nu kan geleen laves. Tø de frosne jordbær. Kom de tøede jordbær i en blender, med vand, sukker og 1 tsk agar pulver. Blend det glat. Varm det op i en gryde, til det koger. Lad det koge under omrøring i et par minutter. Hæld dette over jordbærerne på kagen. Stil tilbage på køl.

Når det sidste lag har sat sig, kan du stille og roligt, tage den ud af springformen.

Server og nyd!

Tusind tak til Alpro og Plantebevægelsen, for at sponsorere denne opskrift.

Reklamer

4 meninger om “Vegansk koldskålskage

    1. Du skal nok regne med et par timer, da bunden skal køle helt af, inden du hælder moussen oven på og moussen skal sætte sig helt, inden du kan hælde geleen henover. Dog kan den sagtens laves i forvejen. Bunden og moussen kan laves længe før og opbevares i fryseren til du skal bruge den. Lad den tø i 3 timer på køkkenbordet og hæld geleen på enten når den kommer ud af fryseren eller min. 1 time før servering.
      Den skulle gerne ikke smelte, så den kan sagtens stå uden for køleskabet 👌 Jeg har aldrig oplevet en mousse med agar agar er smeltet 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s