Hjemmelavet solsikke smør

Hjemmelavet nøddesmør og kernesmør er slet ikke så svært at lave, og så er det mere billigere!

Jeg ejer blenderen fra biochef.

Ingredienser:

Ca. 500 g rå solsikkefrø
Evt. en smule smagsneutral olie

Metode:

Forvarm ovnen til 180 grader, og kom solsikkefrø, ud på en bageplade med bagepapir. Der kan sagtens bruges flere solsikker.

Bag dem ved 180 grader i ca. 10 min.

Vend i solsikkerne hver 5 min, så de ikke brænder og hold øje med dem. Når de er færdige, tag dem ud af ovnen og kom dem i en blender eller foodprocessor. Blend det til de er helt glatte.
Afhængig af blender, kan dette godt tage noget tid. For min blender tager det et par minutter, men det kan meget vel tage 5 min eller mere, i en normal blender. Jo længere du blender, jo blødere vil det blive. Du kan komme en smule salt sammen med solsikkerne, hvis du vil.
Hvis du vil have massen lidt mere flydende, kan du komme noget smagsneutral olie i blenderen med smørret.

Kom din solsikke smør på glas og stil det på køl.

God på brød, boller, i bagværk og i flere forskellige retter, som vil blive delt på bloggen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s