Frisk mojito is

Den her is, er så lækker og frisk i sommermånederne, og så smager den, som en af mine yndlingsdrinks: mojito.

Mængden af frisk mynte, vil afhænge af hvor glad, du er for mynte smag. For mig, kan det hurtigt blive for tandpasta-agtigt. Jeg er mere til 1-1,5 hpndfuld frisk mynte, men den kan sagtens klare mere mynte, hvis du er glad for den smag.

Rommen er ikke nødvendig. Du vil stadig få lækre mojito-vibes, fra den syrlige og friske lime/mynte smag.

Så nyd denne is, på de varme sommer aftner! Den er nok mere for de voksne 😉

Hvad er aquafaba?

Aquafaba. Det er da nok et mærkeligt navn.
Det betyder blot “bønnevand” og kan findes i alle dagligvare butikker. Det er nemlig kikærtevand. Enten kan du blot, købe kikærter på dåse og bruge vandet derfra, eller selv koge kikærter og bruge deres kikærtevand.
Aquafaba fungerer som æggehvider. Når du pisker det, vil der komme en masse luft ind i væsken og det vil danne en hvid og stiv masse – ligesom æggehvider.

Ingredienser:

1 dl aquafaba
80 g flormelis
250 dl piskbar soyafløde
5 spsk limejuice
2 tsk revet limeskal
1-2 håndfulde frisk mynte (1 håndfuld giver en frisk smag, 2 håndfulde giver en kraftigere smag af mynte, ligesom en mojito)
Evt. 2 spsk lys rom (ikke nødvendig)

Metode:

Start med, at hakke mynten meget fint, rive limeskal og presse limesaft, så der er nok.

Kom aquafabaen i en skål. Skålen skal være helt ren og der må ikke, være rester af fedt i skålen. Pisk med en håndmixer. Aquafabaen vil begynde at ligne æggehvider. Dette kan tage lidt tid, afhængig af din håndmixer, helt op til 10-15 min. Pisk til massen er helt hvid, tyk og der kan komme små toppe.
Kom herefter flormelisen i lidt efter lidt, imens der piskes kraftigt.

Herefter kan du piske soyafløden stiv. Pisk herefter den meget finthakkede mynte og det revede limeskal i soyafløden. Pisk herefter limesaften i 1 spsk af gangen. Soyafløden vil holde til, at du kommer limesaft i. Hvis du vil komme rom i, så pisk det i her, dog kun 1 spsk af gangen.

Vend herefter den piskede aquafaba i soyafløden.

Kom massen i en beholder og frys, gerne natten over. Pynt med revet limeskal. For et endnu bedre resultat, kan du bruge en ismaskine.

Inden servering, lad isen stå på køkkenbordet i 5 min tid.

20170614_115014

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s