Hjemmelavet vegansk nutella

Hasselnødde smørrepålæg med chokolade – det er grundingredienserne til en lækker nutella. Dog er denne version lidt sundere, end den rigtige nutella, og så er den helt uden mælkebestanddele!

Denne opskrift kræver en god blender eller en foodprocessor. Hvis du ikke har en blender, eller den ikke er så kraftig, så brug i stedet en foodprocessor. Hemmeligheden er tid og tålmodighed. Jo bedre din blender eller foodprocessor er, jo hurtigere vil det gå. Jeg har selv, en Biochef blender, som jeg er rigtig glad for. Det går meget hurtigt i den blender, at lave hjemmelavet nøddesmør og jeg gør det ofte.
Hvis der bliver ved med, at være stykker af hasselnødder i mixen, så tilsæt en smule olie lidt efter lidt, til de forsvinder.

Ingredienser:

300g hasselnødder
70g mørk chokolade 70%
20g kakaopulver
40g sirup
1 knsp salt
2 spsk smagsløsolie (eller mere, afhængig af din blender og hvor cremet den skal være)

Metode:

Start med, at riste hasselnødderne af. Forvarm ovnen til 200 grader. Imens kan du hakke chokoladen.

Kom hasselnødderne ud på en bageplade. Bag dem ved 200 grader i 13 min. Tag dem ud af ovnen, lad dem køle helt af, og fjern det yderste lag på nødderne, ved at gnubbe dem mellem hænderne.
Kom dem i en blender.

Blend nødderne et par gange, til der ikke er hele nødder tilbage. Kom herefter kakaopulver, sirup og salt heri. Blend det godt sammen, til kakaopulveret er fordelt.

Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Det er ikke nødvendigt, at temperere chokoladen.

Kom en smule af chokoladen i blenderen, med hasselnøddemassen. Blend det godt sammen. Tilsæt lidt mere af chokoladen og gør det samme. Tilsæt resten af chokoladen med en smule olie og blend. Hvis du vil have hasselnøddecremen lidt mere flydende, tilsæt en smule olie mere, lidt efter lidt.

Når cremen er færdig, kan du komme den på glas og stille den på køl. Den vil blive mere fast, når den kommer på køl.

Server!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s