Du har måske hørt om mango chutney, men hvad med ananas chutney?
Ananas er en af mine yndlingsfrugter, specielt når det er grillet! I denne opskrift, får man virkelig, den lækre søde smag frem i ananas, med en smule spice og krydret smag. Perfekt til indiske retter!
Ingredienser:
1 ananas
2,5 dl vand
1 dl sukker
1/2 tsk chili flager
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt gurkemeje
1/3 tsk stødt kanel
1/3 tsk stødt ingefær
1/2 tsk salt
Metode:
Start med at skære ananassen ud. Top og bund skæres af. Skallen skæres af og den deles i 4 kvarte. Den hårde midte skæres fra. Resten af ananassen skæres i små tern eller stykker. Kom dem i en skål og stil til side.
Varm en stor pande op. Kom en smule olie i panden og kom alle krydderierne, undtaget salt, i panden og steg det af. Kom 2,5 dl vand i panden, og kom herefter 1 dl sukker i panden. Rør det rundt.
Lad det hele koge ind i 5-10 min. Kom herefter ananassen i panden og lad det hele koge ind, til ananassen er gylden og væsken er blevet sirup-agtigt. Til sidst smages til med salt.
Lad det hele køle ned, inden det kommes på glas. Stil på køl.
Server den karry retter, eller sammen med ris fx: Aubergine og linse karry, Kokos/citron linsegryde eller Indisk kikærtekarry. Kan holde 1-2 uger på køl, i en lufttæt beholder.