Knust sødkartoffel med spicy pekannødder

lækre søde kartofler, bagt, knust og bagt igen med urter. Perfekt i efterårs og vinter sæsonen.

 

Ingredienser:

Ca. 500g sød kartoffel

Til pekannødder:

Ca. 40g pekannødder
1/3 tsk cayennepeber
3/4 tsk stødt koriander
1/4 tsk kanel
1/3 tsk fint salt
1 tsk olie

Til urteolien:

4 spsk olie
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk all round

 

Metode:

Forvarm ovnen til 200 grader. Stil vand over varme, og lad det koge op med 1 tsk salt.

Skyl sød kartoflerne, skær enderne af og halver dem. Hvis det er én stor sød kartoffel, skæres kartoflen i skiver, i stedet for at halvere den.

20170726_182049

Kom de søde kartofler i det kogende vand, og lad dem koge i 15 min.

Imens de koger, kan du lave nødderne.

Kom nødderne og alle ingredienserne til nødderne i skålen, rør det rundt. Kom på en bageplade med bagepapir. Bag ved 200 grader i ca. 7 min.

Sluk ikke for ovnen, når nødderne i færdige. I stedet øges temperaturen til 250 grader.

For at lave olien, til de søde kartofler, blandes tingene blot sammen i en skål.

Når kartoflerne er færdige, hældes vandet fra.

Kartoflerne lægges på en bageplade, med skrællet på bagepapir. Knus kartoflen ved, at mose dem, med en gaffel.

20170726_185146

Børst urteolien på de knuste søde kartofler.

Bag dem ved 250 grader i

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s