Pepperoni seitan 

Seitan er lavet af ren gluten, og er derfor en god kilde til protein. Seitan kan få udseendet og texturen som kød.

Seitan mel/seitan fix/ vital hvede gluten, kan købes over nettet fra fx. veggieshop24 eller fra Naturkost i Odense.

Ingredienser:

150g seitan mel/seitan fix/vital hvede gluten
1 lille løg
5 fed hvidløg
80g rå rødbede
20g kikærtemel
2 dl vand
1 spsk soyasovs
1 spsk æblecider eddike
1 spsk olie
2,5 tsk knust koriander
2 tsk knust spidskommen
1,5 tsk chili flager
1 tsk paprika
1 tsk sukker
1/3 tsk knust kardemomme
1/4 tsk knust kanel
1/4 tsk røget paprika
1,5 tsk salt
peber

Metode:

Find en stor gryde frem, hvor der er plads til et damp indsats. Fyld med vand og sæt det over varmen, så det kan begynde at koge, imens du laver dejen.

Kom alle ingredienser, undtaget kikærtemel og seitan mel, i en blander. Blend til der ikke er nogle hele stykker tilbage.

Kom væsken i en skål, sammen med kikærtemel og seitan mel. Ælt det godt sammen i 5-10 min. Jo mere du ælter det, jo mere modstand vil dejen give dig. Dette vil give et fast resultat, som peperoni.

Når dejen er æltet godt sammen, kommes den på et stykke sølvpapir eller bagepapir. Den rulles stramt sammen, til en form som en pølse og enderne lukkes tæt sammen (jeg synes det er nemmere, med sølvpapir. Stik et par huller i papiret, så dampen kan komme ud.

Pølsen lægges i dampindsatsen og dampes i 1 time.

Efter 1 time er gået, tages den af varmen og køles ved i papiret, til den er kold (gerne natten over). Når den skal bruges, kan den pakes ud og skæres i skiver.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s