Gigantes plaki | Butterbeans i tomat

Jeg snakker meget om linser, og om hvordan jeg bare elsker linser. Well, butterbeans er altså også virkelig lækre! Retten bliver bagt 1 hel time, hvilket betyder, at de øverste bønner og tomat sovs, får en super lækker, karamelliseret og sprød skorpe.

Lækker græsk ret, serveret med frisk brød (eller ris!). Nem at lave om søndagen og så gemme til senere på ugen (afhængig af, hvor stor ens familie er, selvfølgelig), eller endda til en lækker frokost.

Ingredienser:

2 dåser butterbeans (400g hver, 280g drænet vægt hver)
1,5 Dåsetomat
1 dl hvidvin (kan udelades for vand og 1 spsk citronsaft)
1 spsk tomat pure
1 mellem løg, hakket fint
5 fed hvidløg, knust
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
1/2 tsk stødt kanel
1/3 tsk chili flager
1 tsk sukker
1 tsk salt
Frisk kværnet peber

Til servering:

frisk hakket persille
Hakkede oliven
Evt. revet vegansk ost

Metode:

Dræn bønnerne fra dåserne.

I en gryde, steg hakket løg og hvidløg i en smule olie. Efter et par minutter, tilsættes chili flagerne, steg ydeligere i et minuts tid. Herefter vendes kanel ned i gryden. Steg tomat pure i gryden i et minuts tid. Kom herefter 1 dl hvidvin i gryden, lad det koge ind i 2 min tid (hvis vand bruges i stedet, behøver det ikke koge ind, gå direkte til næste trin).

Tilsæt dåsetomat, oregano og timian i gryden. Læg låg på gryden og lad det koge ved middel varme, i ca. 30 min. Imens kan ovnen forvarmes, ved 180 grader.

Når der er gået 30 min, smages til med sukker, salt og peber.

Vend bønnerne i tomatsovsen. Hæld det hele, i et ildfast fad og kom i den varme ovn. Bag ved 180 grader i 1 time. (Hvis det skal være ekstra lækkert, kom en smule vegansk revet ost på toppen, de sidste 5 min af bagetiden!).

Herefter tages det ud af ovnen, pyntes med hakket frisk persille, oliven og serveres! Personligt spiser jeg dette med lækkert brød, men ris passer også godt til!

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s