Edamame og spidskål dumplings

20170810_115129

Ingredienser:

Til dejen

300g hvedemel
1,5 dl varm vand
1/2 tsk salt

Til fyldet

3 forårsløg
300g spidskål (skåret i meget tynde skiver)
200g frossen edamame
Frisk ingefær (ca. på størrelse med det yderste tommelfinger led)
4 fed hvidløg
1 håndfuld frisk mynte
1,5 tsk five spice krydderi
1/2 tsk chili flager
2 spsk sesamfrø
1 tsk salt

Metode:

Start med, at lave dejen. I en skål afvej mel og salt og mix det sammen. Lav en fordybning i midten af melet og kom det varme vand i lidt efter lidt. Mængden af vand kan være forskellig i forskellige mærker af mel, hvor fugtig luften er m.m, så vurder selv hvor meget der skal i. Dejen skal ikke være for våd og klistret, den skal hellere være til den lidt tørre side. Hæld dejen ud på køkken bordet og ælt det sammen, det vil samle sig, og blive blødere når du ælter det.

Kom dejen tilbage i skålen og dæk det til, så dejen kan sætte sig ordenligt og ikke tørre ud. Imens kan du lave fyldet. Dejen skal står, i mindst 30 min.

Til at lave fyldet, skal du finde en pande frem og varme den op. Imens skærer du de 3 forårsløg, i små stykker. Ingefæren hakkes meget fint og hvidløgene knuses. Start med, at stege forårsløgene i en smule olie. Tilsæt ingefær, knust hvidløg og chili flager. Steg i ca. 1 min.
Kom spidskål og frossen edamame i den varme pande. Kom herefter five spice krydderi med i panden, og steg det, til spidskålen bliver blød og mør. Når spidskålen er ved, at være færdig, slukkes der for komfuret. Salt, frisk hakket mynte og sesam frø tilsættes og vendes i fyldet.

Imens fyldet køler ned, kan du rulle dejen ud og udstikke cirkler af dejen. Dejen skal rulles så tyndt du kan, med kun få mm tykkelse. Cirklerne skal have en diameter på ca. 8-10 cm. Brug evt. et glas, til at lave cirklerne.

Hvis dejen er helt hård at rulle ud, så har vandet ikke været varmt nok og melet er ikke blevet fugtet ordenligt. Her skal du lave en ny dej.

For at cirklerne ikke skal hænge sammen, kan du komme noget kartoffelmel imellem dem.

Når al dejen er stukket ud, kan du fylde dem. Pas på med, ikke at komme for meget fyld i, 1 tsk pr. cirkel, plejer at være fint.

Når du skal samle dine dumplings, så kom en smule vand rundt i kanten af cirklen, så klistre det sammen. Når siderne er samlet, så der er en halvmåne form tilbage, foldes kanterne, så man får “dumpling udseendet”.

20170809_194223

20170809_194250_001

Hvis du ikke spiser dem med det samme, kan de fryses ned. Læg dem på en tallerken og kom dem i fryseren i 30 min, så de bliver en smule frosne. Herefter kan de kommes i en pose og lægges tilbage på frost. Herefter kan de tilberedes, direkte fra frost, når du skal have mad.

Der er flere forskellige måder, du kan tilberede dem på. Mine 2 yndlings er kogning og stegning.

Stegning:

Kom en smule olie på en varm pande og kom dumplings ovenpå, så alle dumplings har en smule olie på undersiden. Kom vand på panden, så dine dumplings står i ca. 1 cm vand i panden. Læg låg på panden, da det vil sprøjte! Lad dem stå der, til vandet er fordampet.

Kogning:

Kom blot dumplings i kogende vand i et par minutter.

Du kan også fryse dem led. Kom dem på en tallerken med bagepapir, og sørg for at de ikke rører hinanden. Sæt dem i fryseren i en times tid og så kan du komme dem i en pose sammen. Så er de nemme, at tage ud og tilberede med det samme, på travle dage.

Server med en lækker peanut dip og lækre grøntsager!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s