Græsk fyldte peberfrugter

Her er en super nem aftensmad, som ikke kræver meget tid og opmærksomhed i køkkenet. Det meste kan sagtens stå, og passe sig selv. Samtidig er det en super sund aftensmad, fyldt med proteiner, fibre, vitaminer og mineraler! Kan det blive bedre?

Ingredienser:

Til 4 fyldte peberfrugter:

4 peberfrugter (farve efter smag, jeg kan bedst lide røde)
0,5 l brune ris
1 dl grønne linser
4,5 dl vand (til kogning)
4 dl hakkede dåsetomater
1 grøntsags bouillon
1 stik kanel
40 g valnødder hakket
1 lille løg hakket fint
5 fed hvidløg knust
50 g oliven skåret i skiver
1 spsk kapers hakket fint
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret oregano
1 tsk paprika
1 spsk gærflager
1 spsk rødvins eddike
1 tsk salt
En smule peber

Metode:

Start med, at komme linser, brune ris, vand, kanel og grøntsagsbouillon i en gryde. Lad det koge i ca. 30 min, til vandet er fordampet.

Imens kan ovnen forvarmes til 200 grader, og tomatsovsen kan forberedes.

For at lave tomatsovsen, kommes alle resten af ingredienserne i en skål og mixes sammen.

Imens skylles peberfrugt og det øverste af peberfrugten skæres af. Kerner og det midterste i peberfrugten fjernes.

Når linser og ris er kogt, fjernes kanelstangen. Kom tomatsovsen i linserne og risene og rør det sammen. Kom en smule af massen, i bunden af et smurt ildfast fad og stil peberfrugterne ovenpå. Kom resten af massen ned i peberfrugterne.

Dæk fadet med sølvpapir og stil i den varme ovn. Bag ved 200 grader i ca. 60 min,

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned, inden servering. Kan fx. serveres til en lækker salat.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s