Vegansk brombær othello lagkage

Til min 22 års fødselsdag, lavede jeg denne klassiske danske lagkage: othello lagkage! Med de mest saftige og luftige kagebunde (som også kan bruges til andre lagkager!), en sprød makronbund, lækker kagecreme, syrlige brombær og så selvfølgelig soyafløde!

Jeg nåede desværre aldrig, at tage et billede af kagen inden i, for den blev spist for hurtigt!

Ingredienser:

kagebunde:

270g hvedemel
200g sukker
1/2 dl + 1 spsk aquafaba
80g vegansk smør
4 tsk kartoffelstivelse
3 dl soyamælk
1 spsk citronsaft
1 vaniljestang
1 spsk knuste hørfrø
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver

Makronbund:

160g marcipan
100g flormelis
1/2 dl aquafaba
3 spsk hvedemel

Brombær syltetøj:

300g frosne brombær
60g sukker
juice fra 1/2 citron

Vaniljecreme:

1 brev dr. oetker kagecreme vanilje
3 dl soyamælk

Til dekoration

250 ml piskbar soyafløde
1 tsk citronsaft
flormelis
kakaopulver
200g marcipan

Metode:

Først laves brombærsyltetøj. Kom alle ingredienserne til denne i en gryde, og varm det op til det koger. Lad det koge helt ind, i ca. 30 min, vil væsken er reduceret og bærerne er kogt ud. Kom på køl.

Lav kagecremen. Kom blot pulveret i en skål og pisk soyamælk heri. Stil på køl.

For at lave kagebundende: Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en 26 cm springform og kom bagepapir i bunden af formen.

I en stor skål, kommes 1/2 dl + 1 spsk aquafaba, som piskes. Kom et par dråber citronsaft i, når aquafabaen er pisket luftig. Syren stabiliserer aquafabaen. Pisk det godt, til det fylder ca. 3 gange så meget, som du startede med. Stil til side.

I en ny skål, kommes vegansk smør og sukker heri. Pisk det sammen. Herefter piskes kartoffelmel og hørfrø med i skålen. Tilsæt vaniljekorn fra 1 vaniljestang og citronsaft. Pisk det sammen. Tilsæt soyamælken lidt efter lidt. Rør hvedemel, natron og bagepulver med i, til der ikke er mere tør mel tilbage.
Til sidst vendes den piskede aquafaba i dejen, meget stille og roligt! Vi vil beholde luften i aquafabaen, så bundene bliver lækre og luftige.

Fordel dejen over 2 springforme (eller bag af 2 omgange). Bag ved 180 grader i 17 min.

Så man vi lave makronbunden. Forvarm ovnen til 150 grader. Smør en springform på 26 cm og kom bagepapir i bunden. Kom OGSÅ smørelse ovenpå bagepapiret – ellers er den umulig at få af.

I en skål, tilsættes marcipan og flormelis. Aquafaba tilsættes lidt efter lidt, imens det piskes sammen til en lind masse. Til sidst piskes hvedemel heri. Dejen kommes i springformen.

Bages ved 150 grader i 12 min.

Når det hele er kølet ned, kan du samle kagen! Først pisk soyafløden. Når der er pisket lidt luft i fløden, tilsættes en smule citronsaft, så bliver den endnu luftigere og pænere, til dekoration. Soyafløden kommes på sprøjtepose med den ønskede tyl.

I en lille skål, kommes et par spsk flormelis med et par spsk kakaopulver. Tilsæt en smule vand, lidt efter lidt, til du har en kakaoglasur. Smag til med flormelis og kakaopulver.

Læg makronbunden på et kagefad. Kom brombær syltetøj på bunden. Tag sprøjteposen med pisket soyafløde. Lav en ring af soyafløde oven på bunden, men rundt i kanten. I midten af kagen, kommes et lag kagecreme.

Tag den ene vaniljebund. Kom resten af brombær syltetøj herpå. Læg kagebunden oven på den pyntede makronbund. Gør det samme med soyafløde og kagecremen på denne bund, som du gjorde med makronbunden.

Tag den sidste vanilje bund. Kom kakaoglasuren på toppen. Tag bunden, og læg oven på kagen.

Nu skal du lave marcipanbåndet. Ælt marcipanen med 2 spsk flormelis og kom mere flormelis på dit bord og kagerulle, så det ikke sætter sig fast. Rul marcipanen tyndt ud, så den er lang nok, til at nå rundt om kagen, og lige så høj som kagen.

Kom marcipanbåndet rundt om kagen. Det kan samles med en smule vand.

Kagen pyntes med soyafløde.

Server!

20171115_164812

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s