Seitan shawarma

Savner du en lækker, krydret shawarma ret? Ja selvfølgelig!

Seitanstegen er meget universel, og kan selvfølgelig bruges i andre retter.

Marinaden kan selvfølgelig bruges til andre ting: tofu, kikærter, soyabites m.m.

Ingredienser:

Til seitan:

1 mellem løg
3 fed hvidløg
170g seitan mel/seitan fix/vital hvede gluten (kært barn har mange navne)
20g kikærtemel
2 dl vand
3 spsk soyasovs
1 spsk hvidvinseddike
2 spsk oliven olie
2 spsk gærflager
juice fra 1/2 citron
1/2 tsk spidskommen
1/3 tsk allehånde
1 tsk salt
1 tsk peber

 

20171126_120713

Til kogevand:

2 L vand
2 grøntsags bouillon
2 stok blegselleri
2 gulerødder
1 løg
3 spsk soyasovs

Til marinade:

3 fed hvidløg, knust
3 tsk spidskommen
3 tsk stødt koriander
2 tsk paprika
1/2 tsk cayennepeber
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt fennikel
1/3 tsk allehånde
1 tsk løgpulver
1 tsk salt
1 tsk peber
Juice fra 1/2 citron
2 spsk oliven olie
ca. 1 dl af kogevandet

20171126_124128

Ingredienser:

Dagen før, skal seitanstegen laves. Seitan bliver meget bedre af, at stå natten over.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Kom alle ingredienser, undtaget kikærtemel og seitanmel, i en blender. Blend til det er helt glat. Kom væsken i en skål. Tilsæt melet og ælt det godt sammen! Ælt i mindst 5 min. Dejen vil blive mere og mere fast. Form stegen, som du vil have den. Kom den på en bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 20-25 min.

Imens den bager, laves kogevandet. Alle ingredienserne kommes i en stor gryde. Lad det koge.

Når seitanen har bagt, skal den koges i ca. 40 min. Kogevandet skal ikke bulderkoge, men simre, for bedste resultat.

Når seitanen er kogt, og er kølet ned, kommes den i en pose eller bøtte. Dæk den med kogevandet. Lad den stå natten over, eller mindst 8 timer, for bedste resultat. Den kan teknisk set godt bruges nu, men teksturen bliver fastere og bedre, når den får lov til at stå.

For at lave marineden, kommes alle ingredienserne i en skål og røres sammen. Seitanstegen skæres i skiver og vendes i marinaden. Lad det marinere mindst 15 min.

Herefter steges det på panden. Jeg steger altid nogle cherry tomater med, det er virkelig lækkert!

20171126_164917

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s