Bagt cheesecake med pebernød bund og karamelliserede pecan nødder

Vegansk bagt cheesecake, med et snert af jul: pebernødder, pecan nødder, kanel og kardemomme. Hvad kan man ellers ønske sig?

20171205_205430

 

Ingredienser:

Til bund:

250g veganske pebernødder
80g vegansk smør (jeg brugte naturli’ smørbar)

Til fyld:

1 dl cashew nødder. Lad dem stå i blød i kogende vand, mindst 15 min
500g mellem fast tofu
1 tsk revet citronskal
juice fra 1 citron
1 tsk vanilje sukker
80g sukker
20g tapioka stivelse
1,5 spsk gærflager
1 knsp salt

Til karamel:

150 g hvidt sukker
15 g vegansk smør (jeg brugte naturli’ smørbar)
5 spsk soyafløde
1/3 tsk kanel
1/3 tsk kardemomme
50 g pecan nødder,hakket groft
1 knsp salt

Metode:

Start med at lave bunden. Knus pebernødderne godt og kom dem i en skål. Smelt det veganske smør, vend det godt i pebernødderne. Kom dem i en springform Ø16-18 cm (hvis du bruger en større springform, lav mere af bunden og fyldet). Pres det GODT ned. Stil til side.

Forvarm ovnen til 170 grader.

For at lave fyldet, kommes alle ingredienserne i en blender. Blend det godt sammen, til det er helt glat. Kom fyldet i springformen og glat toppen ud.

Kom i ovnen. Bag ved 170 grader i 30 min. Efter de 30 min er gået, sluk for varmen og lad den stå på eftervarme med lukket ovn i 15 min. Herefter tages den ud af ovnen.

Lad cheesecaken køle HELT ned, inden den tages ud. Imens kan toppingen laves.

I en gryde, kommes sukker, kanel og kardemomme. Lav sukkeret smelte, først ved høj varme og så skru ned. RØR IKKE I KARAMELLEN! Hvis du rører rundt i sukkeret, imens det er ved at smelte, vil det krystallisere. Derfor er det vigtigt, at du står over det, som en høg, imens det smelter. Tag gryden af og på varmen, imens det smelter, så det ikke brænder på. Først når alt sukkeret er smeltet, kan du røre rundt i det. Herefter tilsættes først smør, under omrøring. Det vil boble godt op! Herefter røres soyafløden i. Det vil begynde at skille, det er helt okay! Bliv ved med at røre. Til sidst tilsættes salt og pecan nødder.
Hæld over toppet af min cheese cake.

Når den er kølet ned, kan du stille og roligt fjerne den fra springformen. Evt. brug en kniv, til at skære kanterne fri.

Server!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s