Vegansk chicken pot pie|Jackfruit pot pie

En vegansk version af chicken pot pie, er faktisk ikke så svært at lave! Det er stadig lige så lækkert at spise, virkelig efterårs og vinter mad!

Jackfruit kan købes i bilka og i asiatiske butikker. Bare hold øje med, at du ikke køber jackfruit i sirup, men i saltlage eller brine. Ellers bliver det noget værre sødt noget!

20171129_180554

Ingredienser: 

150g kartofler, skåret i tern
150g gulerødder, Skåret i tern
1 dåse jackfruit (565 g/ 280g drænet jackfruit)
1 løg, hakket fint
100g frosne ærter
2 stok selleri, hakket fint
2 dl soyamælk
1 dl hvidvin
8 dl vand
3 fed hvidløg, knust
2 lauerbærblade
1,5 grøntsags bouillon
1/2 tsk tørret rosmarin
1 tsk tørret salvie
1 spsk gærflager
2 lille håndfuld frisk persille, hakket
3 spsk vegansk smør (plus en smule mere, til smørelse)
5 spsk hvedemel
2 tsk salt
Peber

1 pakke færdiglavet butterdej

Metode:

Tag den drænede jackfriut, og ødelæg det med fingrene. Blot mos det, til det kommer i mindre stykker, som minder om kylling.

I en stor gryde, opvarmes en smule olie, hvor løg og selleri steges. Steg i et par minutter, herefter tilsættes hvidløg, som steges i et minuts tid. Herefter tilsættes kartofler, gulerødder, jackfruit og vand i gryden. Tilsæt grøntsags bouillon, laurbærblade, tørret rosmarin og tørret salvie i gryden. Lad det hele koge, til kartofler og gulerødder er møre.

Si fyldet fra suppen, men gem suppen! Vi skal bruge 4 dl af denne, hvis du har mindre tilbage, brug ekstra soyamælk. Fjern laurbærbladene.

I den samme gryde, kommes 3 spsk vegansk smør. Lad det smelte. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt, til der er dannet en melbolle.

Tilsæt hvidvin lidt efter lidt, under omrøring, så der ikke kommer klumper. Herefter gøres det samme med suppen og soyamælken. Gør dette stille og roligt, så der ikke kommer klumper.

Fyldet kommes tilbage i den opbagte sovs, frosne ærter og persille vendes i det hele. Stil til side og sluk for varmen.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Find det indfaste fad frem, som du skal bruge, eller små indfaste serveringsskåle, som jeg brugte. Smør disse med en smule vegansk smør.20171127_165635

Kom fyldet i fadene.

Herefter findes butterdejen frem. Skær cirkler, firkanter eller bare det låg ud, af butterdejen, som du selv ønsker! Her kan man sagtens være kreativ. Kom disse ovenpå fadene og fyldet.

Bag ved 200 grader i ca. 20 min, eller til butterdejen er gylden.

Herefter køles de ned i 10-15 min, de er nemlig meget varme! Server til ønsket tilbehør: salat og brød med hvidløgssmør er lækkert!

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s