Æbleskiver med marcipan

Selvom der er massere, af gode opskrifter på veganske æbleskiver, vil jeg nu alligevel dele min opskrift! Okay, den er så heller ikke heeelt traditionel, for jeg kommer marcipan i mine!
Jeg synes selv, marcipanen giver en lækker og dybere smag, uden at være overdøvende for de andre smage. Derudover er disse æbleskiver, sprøde udenpå, imens de er fluffy og lækre indeni. De er efter min mening, de bedste æbleskiver, jeg nogensinde har fået!

 

Ingredienser:

13 æbleskiver

100g marcipan
40g vegansk smør
200g alpro neutral soya yoghurt
70g sukker
120g hvedemel
1,5 dl soyamælk (uden sukker)
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk kardemomme
1,5 tsk bagepulver
1 knsp salt

Vegansk smør til stegning

Metode:

I en skål, afvej marcipan og vegansk smør. Pisk dette sammen. Herefter tilsækkes, sukker, pisk dette i massen. Nu tilsættes soya yoghurten, pisk dette i stille og roligt. Soyamælk røres i gryden og nu kan hvedemel, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt røres i dejen.
Stil dejen på køl og lad den stå i en halv times tid.

Find din æbleskivepande frem og pensel med vegansk smør, når den er varm.

Kom dej i panden, til det kommer op til kanten i de enkelte æbleskivehuller i panden. Når siderne begynder at blive gyldne, kan du med fx. en tandstik, vende æbleskiverne. Lad være med, at vende dem hele vejen rundt. Vend kun 90 grader, og evt tilsæt mere dej i æbleskiven, hvis der er plads. bliv ved med dette, til æbleskiven er helt færdig. På denne måde, bliver æbleskiverne fine og runde.

Server med det samme, eller frys dem ned og varm dem op i ovnen!

20171217_122416

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s