Lækker vegansk oste fondue

Vegansk oste fondue, ja tak!

Lækker, cremet og ostet, perfekt til nytår og andre festlige lejligheder. Så imponer dine gæster, med denne lille sag.

Kartofler, kokosolie og cashew giver en lækker og cremet fornemmelse, imens tapioka giver det ostede udsendende, ved at gøre det strenget (og kan ikke udskiftes med andre former for stivelse). Gærflager, miso er med til, at give en ostet og fermenteret smag, som syrerne bygger videre på.

20171219_113357

 

Ingredienser:

210g rå kartoffel, skrællet
30g rå gulerod, skrællet
1 lille løg
2 fed hvidløg
120g rå cashew
1/2 grøntsags bouillon
7 store spsk gærflager
30g smagsneutral kokosolie
1 tsk hvid miso
2 spsk hvidvins eddike
2 dl neutral soyamælk
1,5 dl tør hvidvin
2 spsk citronsaft
2 tsk salt
1 knsp muskat
1 spsk + 2 tsk tapioka stivelse
2 spsk kirsch snaps (kan udelades, tilsæt dog kun 1 spsk +1 tsk tapikoa, hvis det udelades)

Metode:

Skær kartofler, gulerødder og løg i mindre stykker og kom dem i en gryde, med hvidløg, cashew og grøntsags bouillon. Dæk med vand og lad det koge, til kartofler og gulerødder er møre.

Herefter kommes de kogte ingredienser i en blender, sammen med alle andre ingredienser. Evt. kom gærflager, salt og syre i af flere omgange, så du selv kan smage til. Blend det hele, til det er helt glat.

Herefter kommes det i en fonduegryde og der tændes op. Hvis du ikke har sådan en, så varm det op i en alm. gryde under omrøring og server i gryden, eller andet der kan holde på varmen.

Server med fx. brød, stegte kartofler, stegte grøntsager eller måske grønne æbler!

20171219_113313

Reklamer

2 meninger om “Lækker vegansk oste fondue

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s