Grove artiskok og spinat snegle

Ingredienser:

Til dej:

2 dl varm vand
25g gær
1 tsk suker
280 g hvedemel
70g rugmel
1 spsk oliven olie

Til fyld:

1 glas grillede artiskokker (280g)
1 håndfuld frisk persille, hakket
2 fed knust hvidløg
2 spsk gærflager
1 tsk salt
Ca. 10 cm hakket pore
1 håndfuld frisk spinat
Ca. 2 spsk oliven olie

Metode:

Start med at lave dejen.

Det varme vand kommes i en skål, med gær og sukker. Rør det rundt, til gæret er opløst. Herefter tilsættes rugmel, olie og salt. Rør det sammen. Til sidst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt, indtil en dej formes. Dette kommes ud på bordet, og æltes sammen til dejen er glat.

Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve et varmt sted, dækket til, i 1 time.

Imens kan du lave fyldet.

Marinaden hældes fra artiskokkerne og de hakkes meget fint. Herefter vendes resten af ingredienserne, undtaget olien og spinat, i de hakkede artiskokker.

Når dejen er hævet, kommes en smule mel ud på bordet og dejen rulles ud, til en rektangel, der er ca. 5 mm tyk. Kom fyldet i dejen, men lad ca. 2 cm være bart, på en af de lange sider af rektanglen. Det friske spinat, lægges ovenpå fyldet.
Tag den lange side af dejen, med fyldet på, og rul den mod den lange side, uden fyld. Nu skal du have en lang pølse af dej og fyld.

Med en kniv, skær ca. 5 cm tykke stykker af pølsen, og kom dem i et ildfast fad. Dæk dem til og stil et varmt sted, så det kan hæve i ca. 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Når de skal bages, kommes en smule oliven olie udover sneglene (de ca. 2 spsk). Bag ved 200 grader i ca. 25 min.

Når de er færdige, lad dem kølen lidt ned, inden du skærer dem fri og spiser dem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s