Seitan bourguignon

Bourguignon, en klassisk fransk simreret, som med garanti er lækker og varmende. I denne opskrift, udskifter jeg kødet med seitan. Du kan bruge den seitan du vil. Jeg har flere opskrifter, på hjemmelavet seitan på siden.

Nogle rødvin, kan være renset med rester af dyr. Heldigvis kan man sagtens finde veganske rødvin i alm. supermarkeder. Du kan enten tjekke på barnivore.com, kontakte den enkelte producent eller spørge i div. veganske facebookgrupper, om din rødvin er vegansk.

Denne ret er også perfekt, at gemme i køleskabet eller fryseren, til de dage hvor du har ekstra travlt. Evt. lav dobbelt portion og frys ned til senere.

Ingredienser:

500g seitan (eller 1 portion Revet seitan “kylling”, for et alternativ til coq au vin)
300g svampe skåret i kvarte
3 gulerødder skåret i skiver
5 dl vand
5 dl rødvin
1 løg, hakket
4 fed hvidløg, knust
1 grøntsagsbouillon
3 laurbærblade
2 spsk oliven olie
2 spsk gærflager
1/2 tsk røget paprika
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret rosmarin
1 bundt frisk persille, hakket
1 tsk sirup
1,5 tsk salt
Frisk kværnet peber
ca. 3 spsk majsstivelse til jævning

 

Metode:

Start med, at skære din seitan i mindre stykker. Jeg skar dem, i ca. 4*4 cm størrelser.

Varm en gryde op, og kom 2 spsk oliven olie i og steg først løg, til de begynder at blive gennemsigtige. Herefter tilsættes hvidløg, som steges i et minuts tid.

Tilsæt svampene i gryden, og steg dem til de bliver gyldne og der er væske i bunden af gryden. Herefter tilsættes gulerødder og seitan i gryden.

Tilsæt vand, grøntsags bouillon, rødvin, laurbærblade, sirup, røget paprika og tørrede urter i gryden. Lad det koge ind i 10 min.

Herefter smages til med salt og peber.

Herefter jævnes sovsen. Kom ca. 3 spsk majsstivelse i en lille skål, og tilsæt ca. 1 dl af væsken fra gryden. Mix det sammen og hæld det i gryden. Lad det koge i ca. 3 min, til det er jævnet.

Inden servering, røres det hakkede persille i. Server til fx. kartoffelmos.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s