Vegansk butter chicken med naan brød

Her er en opskrift, som benytter min revet seitan “kylling”. En lækker, cremet og smagsfuld indisk ret: butter chicken, med hjemmelavet naanbrød.

Ingredienser:

Til naan brød (ca. 6 store brød):

2 dl lunken vand
15 g gær
1 tsk sukker
410 g hvedemel
20 g vegansk smør
80 g vegansk neutral yoghurt
1 tsk salt
2 fed hvidløg, knust

Til butter chicken:

1 portion revet seitan “kylling”*
1 stort løg
5 fed hvidløg
Ca. 1,5 cm frisk ingefær
4 dl hakket dåsetomat
3 dl kokosmælk
1 dl vand
2 spsk vegansk smør
1 spsk garam masala
3 tsk stødt koriander
3 tsk mild karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk chili flager
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt fennikel
1 tsk salt

Evt. frisk koriander til servering
Evt. kogte ris til servering
Evt. server med Hjemmelavet ananas chutney

* med 1 portion revet seitan “kylling”, er der rigeligt med sovs. Hvis du skal lave mad til flere personer, kan du sagtens bruge 2 portioner. Andre veganske proteinkilder, kan også bruges i stedet.

20180129_140549

Metode:

Start med at lave dejen til naan brødet. Dejen til disse, kan laves aftenen før, eller om morgenen til de skal serveres, så længe de kommer i køleskabet, når dejen er slået op.

I en skål, opløs gær og sukker i det lunkne vand. Herefter tilsættes ca. halvdelen af melet, og røres heri. Herefter tilsættes, vegansk smør, yoghurt, salt og knust hvidløg, som vendes i dejen.
Resten af melet tilsættes lidt efter lidt. Når dejen begynder at samle sig, bruges hænderne til, at ælte det hele sammen. Der behøves ikke æltes længe. Når der ikke længere, kan ses mere tør mel, behøves der kun æltes i et par minutter.
Kom dejen tilbage i skålen, og stil enten et lunt sted i 1 time, eller på køl natten over.

Når du er igang med butter chicken, kan du lave naanbrødet.

Del dejen ind i små bolde (til det antal brød, du vil have). Varm en pande op, med en smule kokosolie. Tag 1 dejbold og rul den tyndt ud. Kom den udrullede dej, på den varme pande. Lad det stege på hver side, i et par minutter, til de er gyldne. Tag af varmen og fortsæt.

Til butter chicken:

Løg, hvidløg og ingefær, skæres groft i mindre stykker (det hele skal blendes, så det behøver ikke være fint).
I en gryde, kom 1 spsk kokosolie og varm op. Tilsæt først løg og ingefær. Lad det stege i ca. 1 min. Herefter tilsættes hvidløg og chiliflager. Steg dette, i ydeligere 1 min.

Kom alle andre krydderier, undtaget salt, i gryden (tip: udvej alle krydderierne i en lille skål, inden du begynder stegningen).
Lad krydderierne stege i et par sekunder. Herefter tilsættes hakkede tomater og vand. Skru ned for varmen og læg låg på gryden. Lad det koge i ca. 30 min til 1 time. (Det er nu, du kan stege dit naan brød og evt. koge ris).

Herefter tilsættes kokosmælken. Nu kan det hele blendes sammen, til det er glat. Kom sovsen tilbage i gryden og tilsæt den revede seitan “kylling”. Lad det koge, til det hele er varmt. Inden servering, røres den veganske smør i retten.

Server med frisk koriander og nyd!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s