Kokos key lime tærte

Hjemmelavede kokos key lime pies, med lækker marengs på toppen. Når ja, og så er det jo vegansk!
Til denne omgang, lavede jeg små personlige tærter. Selvfølgelig kan en enkel større tærtefor bruges. Jeg vil anbefale, at bruge en der er ca. 30 cm i diameter.

Ingredienser:

Til 4 små tærter, på 12 cm diameter.

Tærtedej:

200g hvedemel
100g vegansk smør
80g flormelis
0,5 tsk bagepulver
1 knsp salt
2 spsk vand

kokos key lime fyld:

5 dl kokosmælk
70g sukker
revet lime skal fra 6 lime
lime juice fra 6 lime
4 spsk majsstivelse
1/2 tsk gurkemeje
3 dråber blå frugt farve

Marengs top:

1 dl aquafaba
et par dråber lime juice
100g sukker

Metode:

Start med at lave tærtedejen. Det er nemmest, at lave dejen i en foodprocessor, men kan sagtens laves uden.

I en foodprocessor eller skål, tilsættes hvedemel og vegansk smør. Mix det godt sammen i foodprocessoren, eller med en gaffel i skålen.
Når smørret er i meget små stykker, tilsættes flormelis, salt og bagepulver. Arbejd det ind med foodprocessoren eller gaflen.
Herefter tilsættes vandet lidt efter lidt, indtil dejen samler sig. Herefter pakkes dejen sammen, og pakket ind i husholdningsfilm. Stil på køl i mindst 30 min.

Forvarm ovn til 180 grader.

Efter de 30 min, tages dejen ud af køleskabet. Skær dejen i 4 lige store stykker. Tag det ene stykke, og rul den langsomt ud, til den kun er et par cm tyk. Brug mel, så dejen ikke sætter sig fast på bord eller kagerulle. Herefter løftes dejen af bordet, og lægges i tærteformen. Gør dette, med alle 4 tærter. Herefter stilles de i fryseren i 30 min.

Med en gaffel prikkes der huller, i bunden af tærten, for at undgå luftbobler.

Bag tærterne ved 180 grader 15 min, til de er gyldne.

Herefter tages tærterne ud og de skal køle helt ned, ved stuetemperatur.

Når de er kølet ned, kan fyldet laves.

I en gryde, tilsættes kokosmælk og sukker, som varmes op. Revet limeskal tilsættes i gryden. Majsstivelsen opløses i limesaften. Med et piskeris, røres lime/majsstivelse væsken i gryden. Lad det hele koge op. Husk at smage til, om der mangler mere sødme eller syre. Til sidst tilsættes den blå frugtfarve og gurkemejen, for farve.

Fyldet hældes i tærterne. Herefter skal det hele køles ned og sætte sig, ved stuetemperatur.

Til sidst laves marengsen.

Aquafabaen hældes i en ren skål. Med en håndmixer, piskes det til der kommer godt med bobler på toppen. Herefter tilsættes limesaften og der piskes ydeligere et par minutter. Til sidst tilsættes sukker lidt efter lidt. Bliv ved med at piske, til det hele får en tyk, hvid og glinsende udseende. Det er færdigt, når du vende skålen på hovedet, uden det ryger ud af skålen.

Kom marengs i en sprøjtepose med ønsket tyl. Pynt tærterne som ønsket.

Med en gasbrænder, brændes marengsen til den er gylden. Den kan også bages, men jeg kan bedre lidt smagen og udseende, når man bruger en gasbrænder.

Server og nyd!

Ide: prøv at blende kokosmælken, med en smule frisk basilikum eller frisk ingefær, for en ekstra smagsoplevelse!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s