Vegansk “fiske” burger med remoulade

Jeg har før, skrevet om at aubergine, er mit yndlings alternativ til hvid fisk. Her er endnu en lækker opskrift, på en vegansk “fiske” burger. Her er en anden opskrift, hvor aubergine tager pladsen som fisk: Vegansk beer fish’n’chips.
Aubergine vil i denne sammenhæng, få udseendet og teksturen, som fisk. Den vil ikke længere smage af aubergine, men smage af de krydderier der er i paneringen.

Burgeren er slet ikke så svær at lave, og tager ikke lang tid. Blot skær auberginen i skiver, paner den og friter den i et par minutter. Herefter kan burgeren samles, som ønsket! Derudover viser jeg her, hvordan du nemt kan lave en lækker vegansk remoulade!

Ingredienser:

1 aubergine

Til panering:

2 dl hvedemel
2 dl vand
2 plade nori tang
2 tsk hvidløgsalt
2 tsk løgpulver
2 tsk paprika
2 tsk tørret dild
1/2 tsk bagepulver

3 dl rasp

Til remoulade:

4 spsk Vegansk mayo (jeg laver det altid selv. Prøv disse opskrifter: mirakel mayo eller Hjemmelavet soyafri mayo )
4 spsk Piccalilly (kan købes i bl.a. Føtex)
1 tsk Karry
Smag evt. til med salt

Godt med olie til fritering

Til servering:

Durumboller
Frisk salat og grønt (jeg bruger spinat og syltede radiser)

Metode:

Start med at skrælle auberginen og skære den i skiver. Skiverne skal være max 1/2 cm tykke.

Varm ovnen op til 200 grader og læg nori pladerne ind i den varme ovn i 2-3 minutter, for at gøre den sprøde og bringe smagen frem.

I en dyb tallerken, tilsættes hvedemel, bagepulver og krydderier. Nori pladerne smuldres i hvedemelet.
Vandet røres i lidt efter lidt. Konsistensen på dejen, skal være som pandekagedej.

Raspen kommes i en anden dyb tallerken.

Find en stegepande frem, med en tyk bund. Hæld olie i panden, så der er ca. 1 cm tyk olie i panden. Olien skal varmes op til middel varme og må ikke ryge. For at tjekke, om olien er varm nok, stikkes en tandstik i olien. Hvis der kommer bobler fra træet, er olien klar.

Når olien er klar, kan aubergineskiverne paneres.
Vend en aubergineskive i paneringen og derefter i raspen. Pres gerne raspen på, så bliver det pænere. Auberginen kommes stille og roligt i den varme olie. Hvis olien begynder at ryge, er olien alt for varm. Det steges i ca. 1-2 min på hver side, til auberginen er gylden. Auberginen lægges på en tallerken dækket med køkkenrulle, for at suge overskydende olie. Gør dette med alle aubergineskiverne.

Remouladen laves blot, ved at røre ingredienserne hertil sammen. Husk at smage til undervejs.

Til servering varmes durumbollen. Jeg anbefaler at den ikke ristes for meget. Brødet skal ikke blive for sprødt, da auberginen allerede er sprød i sig selv. Derfor passer blødere brød bedre, til denne burger.
Den samles med ønsket salat, grønt og remouladen.

Server fx. med Crispy rasp fritter!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s