Lækre og bløde bønne brownies

Nogen gange skal man bare have kage. Specielt når jeg sidder midt i eksamens læsning, så skal der altså noget kage til. Men når man som jeg, har 2-3 eksamener hver 3 måned, så er det ikke helt godt, i den lange ende.

Så for en gang skyld, kastede jeg mig ud i de famøse bønne brownies. Jeg har altid været ret skeptisk med dem, men nu var jeg igang, med at lave en masse snacks, til min eksamen. Så du prøvede jeg det bare!

Resultatet blev faktisk rigtig godt! Helt lækre og fudgy i midten, og en smule sprøde uden på. Lækkert knas fra nødderne og så selvfølgelig: chokolade.

Man kan slet ikke smage, at kagen er fyldt med bønner og havregryn. Kagen er ikke super sød. Jeg kan nemlig bedre lide at mine brownies, ikke er for søde. Men du kan sagtens tilføre mere sirup til dejen, hvis du har en ekstra sød tand!

20180321_181631

Ingredienser:

5 dl kogte kidney bønner eller sorte bønner
1 dl havregryn mel (bare blend havregryn til det bliver til mel)
4 hørfrø æg (4 spsk knuste hørfrø+12 spsk vand)
80g mørk chokolade (70g smeltet og 10g hakket)
25g neutral kokos olie
1 håndfuld mandler, hakket (eller andre nødder du kan lide)
3 spsk kakao pulver
3 spsk sirup
1 spsk citronsaft
1 tsk vanilje sukker
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 knsp salt

IMG_20180401_191007_923

Metode:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Kom bønnerne i en foodprocessor og blend dem, til der ikke er nogle hele stykker, af bønner tilbage.

Tilsæt havregryn mel, kakaopulver, vanilje sukker, natron, bagepulver og salt. Blend det hele sammen.

Herefter tilsættes hørfrø æg, citronsaft og sirup. Blend det hele sammen. Den smeltede chokolade hældes i dejen, imens foodprocessoren kører.

Til sidst vendes hakkede nødder og chokolade i dejen. (evt gem nogle af nødderne til toppen)

Kom dejen i et ildfast fad, med bagepapir, med målene 30 cm * 15 cm. Kom ekstra hakkede nødder på toppen.

Bag ved 180 grader i 15-20 min. Det er ikke nødvendigt at bruge tandstiks metoden, for at tjekke om kagen er færdig. Det er meningen den skal være blød og fudgy og for dette, skal den ikke bages helt tør.

Lad kagen køle ved i 15 min, inden servering.

20180321_185308

Reklamer

2 meninger om “Lækre og bløde bønne brownies

  1. Tak for en virkelig lækker blog!
    Hvordan kan det være at når jeg laver denne kage, så blir den ligesom aldrig nok indeni. Jeg har givet den dobbelt så lang tid, men den er stadig ret flydende indeni..
    Mvh Maria

    Like

    1. Den skulle gerne ikke være flydende. Dejen er heller ikke flydende inden du bager den, men har nærmere teksturen som en dej. Måske du bruger for meget hørfrø æg?
      Når kagen er bagt, må den gerne være lidt blød og fudgy i midten, som er “rigtig” brownie. Det er det, der giver den gode tekstur. Men flydende skal den ikke være 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s