Krydret one pot ris med ristet kokos

Eksamenerne er over mig, og derfor laver jeg store og nemme retter af mad, som holder flere dage.

Så hvis du mangler en super nem og hurtig aftensmad, men med massere af smag, så er det her lige præcis det, du leder efter!

20180320_183550

Ingredienser:

Til 4 portioner

4 dl jasmin ris
1 L vand
1 portion Revet seitan “kylling”   (kogte kikærter kan bruges i stedet)
1 rødløg, hakket fint
2 forårsløg, hakket
3 røde peberfrugter, skåret i tern
1 stilk blegselleri, hakket fint
5 fed hvidløg, knust
1,5 spsk risvins eddike
1 spsk engelsk sovs
1 lauerbær blad
1 tsk paprika
1 tsk tørret timian
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk Cayenne peber
1/2 tsk spidskommen
1 grøntsags bouillon
Smag til med salt og peber

2 dl grov kokosmel

Metode:

Start med at stege det hakkede rødløg og forårsløg i olie. Efter løget er blevet blødt, kommes peberfrugt og hakket blegselleri i gryden. Steg dette i ca. 2 min. Tilsæt knust hvidløg, lauerbær blad, cayenne peber, paprika, timian og spidskommen i gryden og steg i et par sekunder, under omrøring. Kom herefter ris, vand og bouillon i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge ved lav til middel varme.

I en pande ved siden af, kan kokosmelet tørsteges, til det er gyldent. Det går meget hurtigt med at stege dette, så gå ikke for langt væk.

Hvis du bruger Revet seitan “kylling”, steg også dette på panden, når kokos melet er stegt.

Når risene er ved at være færdige, tilsæt engelsk sovs, risvin eddike, salt og peber i retten og smag til.

Lauerbær fjernes inden servering. Seitan kylling eller kikærter røres i retten inden servering.

Server med det ristede kokos på toppen og nyd!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s