Pærelette pære lommer

Pærer kan hurtigt blive melede og få en uappetitlig tekstur. Hvis du også får fat i pærer, der bare er uspiselige, smid dem ikke ud! Lav nogle lækre pærelommer. Den lækre pæresmag er der stadig, men teksturen er skøn.

Pærelommerne kan sagtens kommes i fryseren, og opvarmes i ovnen direkte fra frost. Prøv at servere dem, til en lækker brunch!

Ingredienser:

5 friske pærer
2 ruller færdiglavet butterdej
3 spsk sukker
1 tsk vanilje sukker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 spsk vegansk smør, smeltet

Evt en håndfuld hakkede mandler

Metode:

Start med, at rulle butterdejene ud og skære dem i rektangler. De skal være 7 cm brede og 12,5 cm lange.

Forvarm ovnen til 180 grader.

I en lille skål mix sukker, vanilje sukker, kanel og kardemomme sammen.

Skær enderne af pærerne og skræl dem. Skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær pærerne i skiver.

Læg de skiveskårende pæreskiver på halvdelen af butterdejsrektanglerne. Kom ca. 1 tsk af sukkermixen på hver af pære rektanglerne.

20180322_184906

Med det veganske smeltede smør, pensles en smule af dette på den anden halvdel, af rektanglerne (gem en smule til sidst).

Skær et par lufthuller i rektanglerne, penslet med smør. Tag én af dem, og stræk lidt i det, så det bliver en smule bredere. Læg smørsiden ned mod pæren og luk siderne sammen, så godt du kan.
Gør dette med dem alle.

Pensel dem alle med resterne smeltet smør. Kom evt. en håndfuld hakkede mandler på toppen.

Bag dem ved 180 grader i ca. 20 min, til de er gyldne.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle ned i 10-15 min, inden servering.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s