Quinoa deller med vegansk hollandaise sauce

Jeg er faktisk blevet glad, for forskellige veggie deller, her på det sidste. De er bare så nemme at lave, og der er til flere måltider i løbet af ugen. Her er så endnu en!

Jeg er aldrig rigtig blevet bidt af det der quinoa. Jeg havde dog en masse i mit skab, og gik og tænkte på, hvordan jeg dog skulle få dem brugt: quinoa deller selvfølgelig! Selvfølgelig serveret med en lægger vegansk hollandaise sovs, som passer perfekt til forår og sommer! Men de kan selvfølgelig også serveres med Den bedste veganske bearnaise!

20180408_185932

Ingredienser:

Til 8 quinoa deller:

2 dl ukogt quinoa
1 porre skåret i skiver
4 dl vand
2,5 dl majsmel
3 spsk gærflager
2 fed hvidløg, knust
1 bundt frisk dild, hakket
1 grøntsags bouillon
1,5 tsk kapers, hakket fint
2 hørfrø æg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)
1/2 dl sesam frø
2 tsk hvidvins eddike
1 tsk sennep
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
1 tsk salt
peber

Til hollandaise sauce:

50 gram margarine
4 spsk mel
2 dl vand
3 dl soyamælk

1/3 grøntsags bouillon
2 spsk gærflager
2 spsk citron
1/3 tsk gurkemeje
1 tsk hvidløgpulver
1 tsk løgpulver
1/2 tsk sennep
1/3 tsk sort salt (kan udelukkes, men giver en smag af æg)
1 tsk salt
peber

Metode:

Quinoa deller:

Start med at skylle de rå quinoa.

En smule olie varmes op i en gryde og porren svitses heri. Efter et minuts tid, når porren er blevet blød, steges det knuste hvidløg heri. Quinoaen kommes i gryden, sammen med 4 dl vand og bouillon. Lad det koge, til alt vandet er væk.

Imens det koger, ristes sesamfrøene. Dette gøres enten på en pande eller i en varm ovn. Hold øje med dem, da det går hurtigt.

Når quinoaen er kogt, kommes det i en gryde. Tilsæt alle andre ingredienser i samme skål, og det røres sammen.

Varm en pande op med olie. Med en spiseske, kommes klatter af dejen på den varme pande (ligesom klatkager). Tryk dem lidt flade, med skeen.

20180408_182415

Steg ca. 5 min på hver side ved middel varme, til de er gyldne på begge sider.

Hollandaise sauce:

I en gryde, begynd at smelt margarinen. Kom herefter melet i lidt efter lidt, imens du pisker det godt sammen.

Hæld derefter vand, soyamælk og grøntsags bouillon i gryden stille og roligt, imens du rører rundt.

Herefter tilsættes resten af ingredienserne, imens der smages til.

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s