Sortbønne og peberfrugt deller

Lækre veggiedeller fyldt med bønner og smag. Nemme og billige at lave. Kan laves i forvejen til de dage, hvor der er ekstra travlt omkring aftensmaden.

Ingredienser:

250g kogte sorte bønner
80g havregryn
1 rød peberfrugt
4 soltørrede tomater
2 hørfrøæg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)
1 spsk balsamiko eddike
1 spsk tahin
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret baslikum
1 tsk hvidløgpulver
1 tsk løgpulver
1 tsk salt

Metode:

Først skal den røde peber grilles eller bages. Dette kan selvfølgelig gøres over en gril, eller i en tændt ovn på 200-250 grader, til skindet begynder at boble og blive sort. Den røde peber kommes i en skål og der kommes låg eller en tallerken, oven på skålen. Dette gør, at peberen vil begynde at svede, som vil gøre det nemmere at fjerne skindet.

Alle ingredienserne, undtaget havregryn, kommes i en foodprocessor. Den røde peber får fjernet skind, top og frø, inden det kommes i foodprocessoren. Mix det hele sammen, men pas på med, at det ikke bliver til en mos. Der må gerne være stykker af bønner og rød peber.

Vend massen ud i en skål og tilsæt havregryn. Rør det hele godt sammen. Lad det stå i ca. 15 min, så havregrynene kan trække væsken til sig.

20180403_120451

Dellerne formes, så de er ca. 1 cm tykke. Steg på en pande, med flydende margarine eller olie. Steg ved lav til middel varme 3-5 min på hver side, eller til de er gyldne og blevet faste i midten.

20180403_120859

Server og nyd! Kan serveres med Den bedste veganske bearnaise, i en burger med Ærte pesto eller bare med lækre kartofler og grøntsager!

Reklamer

En mening om “Sortbønne og peberfrugt deller

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s