Jalapeño og koriander linse dip

Jeg har mange gange skrevet, at linser er en af mine yndlings bælgfrugter. De er billige og kan bruges til mange forskellige ting! Derudover er de en god kilde til protein, fibre, jern, zink, folat syre og mange andre vitaminer og mineraler. Her er nogle flere opskrifter, med disse små fantasiske linser: Thai karry linser, Græsk fyldte peberfrugter, Linse og peanut gryde, Aubergine og linse karry, Kokos/citron linsegryde.

Jeg lavede denne opskrift, i en periode hvor jeg ikke havde adgang til mit køkken pga. renovering. Så jeg lavede en masse lækre dips og spiste det med lækkert brød. Det er super nemt, du kommer bare det hele i en fodprocessor og smager til.

Ingredienser:

4 dl kogte grønne linser
1/2 dl vand
2 spsk oliven olie
Saft fra 2 lime
1 spsk tahini
3 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
Rigeligt syltede Jalapeño (jeg brugte ca. 1/2 glas, men smag til!)
Ca. 2 dl frisk koriander (presset godt sammen)
1 tsk salt
Frisk peber

Metode:

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det hele, til det er glat. Husk at smage til, specielt med de syltede Jalapeño. Jeg bruge ca. 1/2 glas, men måske er det for meget eller for lidt for andre.

Kom i en skål eller bøtte på køl (evt pynt med Jalapeño, koriander og oliven olie). Nyd køligt!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s