Mexicanske madsnegle

lækre madsnegle. Perfekte hvis du skal på en lang tur, eller hvis du bare skal have en madpakke med i skole eller på arbejde. De kan sagtens fryses ned efter bagning. Så hvis du lige som jeg, forberede mad til ugen i løbet af weekenden, så er de her perfekte!

Server sammen med Jalapeño og koriander linse dip.

20180505_155450

Ingredienser:

Til dejen:

4 dl lunken vand
25g gær
120g rugmel
400g hvedemel (plus ekstra til æltning)
1 spsk olie
1 spsk knust hørfrø
1 tsk salt
1 tsk sukker

Til fyldet:

1 lille løg, hakket fint
1 pakke Naturli’ hakket
4 spsk salsa
4 fed hvidløg, knust
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk løg pulver
1/2 tsk røget paprika
1/2 tsk cayenne peber
1/3 tsk kanel
1 tsk salt
peber
Evt: majs, hakket oliven, hakket jalapenos, vegansk ost

Metode:

Start med at lave dejen.

Rør gær og sukker i det lune vand, til det er opløst. Herefter kommes rugmelet i. Kom olie, salt og knust hørfrø i samme skål. Til sidst røres hvedemelet i lidt efter lidt. Når en dej begynder ar forme sig, kommes den ud på bordet og æltes igennem, til dejen er glat.

Læg dejen tilbage i skålen og dæk den til. Stil lunt til at hæve i 1 time

Imens dejen hæver, kan du lave fyldet. Hakket løg og knust hvidløg, steges i en pande med en smule olie. Herefter tilsættes Hakket til panden, sammen med alle krydderierne. Steg det i ca. 5 min. Herefter slukkes der for varmen og salsaen røres i.

20180505_142726

Når dejen er hævet, kan den rulles ud til en rektangel. Den skal være ca 1/2-1 cm tyk. Fyldet tilsættes, sammen med det andet ønskede fyld (hakkede oliven, hakket jalapenos, vegansk ost, majs m.m).

20180505_143836
Rul den sammen til en lang pølse, som hvis du lavede kanelsnegle.

Skær sneglene ud, så de er ca. 2 cm tykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til igen, og lad dem hæve i 30-60 min.

Bag i ovnen på 200 grader i 25 min.

Når de er færdige, lad dem køle ned i 10 min, før du sætter tænderne i dem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s