Sprøde kimchi linsedeller

Sprøde udenpå, juicy inden i med et kick fra kimchi. Jeg laver altid min kimchi selv, det har en dejlig kompleks og krydret smag. Dog ender det med, at stå meget længe i mit køleskab. Det gør ikke så meget, så kommer der bare endnu flere gode bakterier, men smagen bliver bare mere og mere intens. Derfor kan jeg godt lide, at komme den gamle kimchi i ting, så det giver et hint af smag. Tjek også Kimchi mayo for en mayo der sparker røv!

Ingredienser:

Til 7 linsedeller:

2,5 dl røde split linser
1,5 dl kikærtemel
3/4 dl kimchi (det kan købes, blot tjek at der ikke er fisk i. Selv bruger jeg denne opskrift vegansk kimchi)
1 grøntsags bouillon
3 spsk knuste hørfrø
2 forårsløg, hakket
3 fed hvidløg, knust
1/2 tsk røget paprika
1 tsk salt

Metode:

Start med, at koge linserne med grøntsagsbouillon, til de er møre. Dette tager ca. 15 min.

Hæld linserne i en si, og lad dem stå i ca. 5 min, for at fjerne overskydende vand.Kom de kogte linser i en skål.

Kimchi hakkes fint og kommes i samme skål, sammen med resten af ingredienserne. Rør det hele sammen.

Lad det stå i 15 min, så de knuste hørfrø og kikærtemel kan absorbere væsken.

Varm en pande op med olie eller flydende margarine. Form dellerne med fugtige hænder og steg ved middelvarme i ca. 5 min på hver side, eller til dellerne har fået farve og er blevet faste.

Server varme og nyd!

20180513_193400

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s