Stegt blomkål og majs chowder med persille og mynte pesto

Chowder – en tyk og cremet suppe, med massere af fyld og tekstur i. I denne varme sommer har jeg virkelig savnet suppe og grød. Endelig er vejret til, at man kan sidde indenfor med en varm skål suppe med brød!

Denne chowder, eller suppe, er virkelig cremet, fyldt med smag og så mætter den godt. Den passer perfekt som en lille forret eller som en lækker hovedret med brød.

20180909_173731

Ingredienser:

ca. 390 g blomkål (ét mellemstort blomkål)
5 fed hvidløg
Det hvide af én porre, skåret i skiver
ca. 285g drænet majs (1 dåse)
1 grøntsags bouillon
100g usaltede og ikke ristede cashew nødder (læg dem i blød mindst 15 min, for at gøre dem bløde)
7 dl vand
1 tsk salt
peber
1 tsk æble cider eddike
1,5 tsk kapers

Pesto:

1 bundt persille
1/2 dl sammenpresset mynte
40g mandel
1 fed hvidløg
2 spsk gærflager (kan udelades)
3 spsk olie
6 spsk vand
1 tsk salt
peber
1 tsk citronsaft

Metode:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skær blomkålen ud til mindre stykker og læg dem på en bageplade, med bagepapir. Kom 5 fed hvidløg herpå, bag det hele ved 180 grader i 20 min, eller indtil blomkålen begynder at få lidt gylden farve.

Efter de 20 min, lægges mandlerne på samme bageplade og bages ved 180 grader i 10 min.
Når de 10 min er gået, er du færdig med at bage. Lad det stå lidt og køle af.

20180909_170249

Imens det køler ned, kan du stege skiverne af porre i en mellemstor gryde. Imens det steger, kommes blomkål, 1/2 dl majs, de 5 fed hvidløg, vand, cashewnødder, bouillon, kapers, salt, peber, eddike og vand i en blender. Blend det til det er helt glat.

Hæld den blendede suppe i gryden med porre og kom resten af majsen i suppen. Lad suppen stå med låg, på lav varme.

I en foodprocessor laves pestoen (kan også laves i en morter). Kom urter, hvidløg, ristede mandler, gærflager, salt, peber og citronsaft i maskinen. Blend det til mandlerne og urterne er hakket fint. Tilsæt en smule olie og vand lidt efter lidt, indtil det har en ønsket konsistens.

20180909_171449

Smag pesto og suppen til.

Server suppen varm med en smule pesto på toppen og lækkert brød til.

Kan du ikke få nok af suppe? Så prøv en Peberfrugt og linse suppe, Syrlig kikærte suppe, Hasselnød og pastinak suppe, Lasagne suppe eller Vegansk ramen | Miso style.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s