Chocolate chip og karamel cookies

Lækre chewy cookies med stykker af chokolade og lækker midte af karamel – det er lige så godt, som det lyder!

De her cookies har perfekte sprøde kanter, og en lækker chewy midte – ligesom rigtige cookies skal være.

Ingredienser:

Til cookies:

160g vegansk smør
250g sukker
280g mel
150g mørk chokolade, hakket
1 dl plantemælk
1 hørfrøæg (1 spsk knuste hørfrø  + 3 spsk vand)
1 tsk vanilje sukker
1 tsk natron
1/3 tsk salt

Til karamel:

90g Sukker
7 spsk plantefløde
10g vegansk smør
1 knsp salt

Idéer til andet fyld:

peanut butter eller andet nøddesmør
Vegansk hasselnød/chokolade creme fx. Hjemmelavet vegansk nutella

Metode:

Start med at lave karamel, da dette kan tage lidt tid

Sukker kommes i en gryde og varmes stille og rolig op ved lav til middel varme. Hold øje med, at sukkeret ikke brænder på. Lad være med at røre rundt i gryden. Hvis du rører rundt i gryden, vil sukkeret krystallisere. Du vil begynde at se sukkeret smelte i siderne, stadig her hold øje med, at det ikke brænder på.

Når alt sukkeret er smeltet, røres det veganske smør heri. Det vil begynde at boble voldsomt op. Jeg tager det som regel af varmen, når jeg rører smørret i.

Herefter tilsættes plantefløde og salt. Det vil begynde at klumpe lidt sammen, men lad det stå ved lav varme ved omrøring, og det vil begynde at samle sig igen lidt efter lidt.

Når karamellen har samlet sig, kan du komme det i en bøtte og lade det køle ned. Det vil tykne som det køler.

20181013_161920

Herefter kan dejen laves.
Vegansk smør og sukker piskes sammen i en stor skål. Herefter piskes hørføræg, plantemælk, vaniljesukker, natron og salt heri.
Melet røres i lidt efter lidt, og den hakkede chokolade vendes i dejen. Dæk dejen til og stil på køl i mindst 30 min.

Når dejen har kølet, kan der fyldes småkager med karamel. Brug en spiseske til at tage stykker af dejen. Rul dem til kugler. Tag én kugle af dejen i hånden og pres den flad. Kom ca.  tsk karamel i midten af dejen og luk dejen rundt om karamellen, så du igen har en kugle. Gør dette med al dejen. Karamellen kan udskiftes med nøddesmør.

20181013_162201

Dæk dem til og stil på køl igen i mindst 1 time (kan stå natten over).

Herefter kan ovnen forvarmes til 180 grader.

Læg de rullede kugler af dej på en bageplade med bagepapir. Giv dem godt med mellemrum, da de vil flade ud.

Bag dem ved 180 grader i ca. 18 min, eller indtil kanterne bliver gyldne. Det bliver faste når de køler ned.

Nyd dem afkølet.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s